Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
18 juli, 2010

Pole position en podiumfinish in 1000 KM do Algarve Carlo van Dam blij met snelheid op Portimao

PORTIMAO - Carlo van Dam is gisterenavond met een Saleen S7-R van het Oostenrijkse Atlas FX- Team Fullspeed tweede geworden in de GT1-klasse van de op het circuit van Portimao verreden 1000 KM do Algarve, de derde race om de Le Mans Series 2010. Hij kwalificeerde de Saleen op pole position en reed de snelste GT1-raceronde.

"Er deden hier in Portugal slechts twee auto's mee in de GT1-klasse", aldus Carlo, die samen reed met teamgenoten Julien Schroyen en Norbert Walchofer. "Daarom was bij voorbaat onze enige tegenstander de Saleen van het Franse Larbre-team, waarvoor ik overigens vorig jaar een race om de Asian Le Mans Series heb gereden. Larbre is een ervaren team dat eerder dit jaar de GT1-klasse van de 24 uur van Le Mans won, dus het was uiteraard leuk voor ons team en mezelf dat ik in de kwalificatie sneller was dan de Larbre- Saleen met een verschil van ruim 0,7 seconde.

"Ook in de deels in het donker verreden race deden we qua tempo niet voor ze onder en ik reed wederom de snelste ronde van de klasse. We verloren ondermeer door reparaties echter meer tijd in de pits en over 1000 kilometer was het verschil in tempo tussen de drie Larbre-coureurs en die van onze auto gewoon kleiner. Neemt niet weg dat ik blij ben dat we de finish hebben gehaald en dat ik qua snelheid het maximale eruit heb gehaald."

De vierde van de vijf races tellende Le Mans Series 2010 wordt op zondag 22 augustus as. verreden op de Hungaroring in Boedapest.

END