Bavaria City Racing Moscow legt basis voor Grand Prix Moskou 2012 18/07/2010 20:26

PR Newswire

MOSKOU, July 18, 2010 /PRNewswire/ -- De Moskouse overheid bereidt een Grand Prix voor in de straten van Moskou in 2012. Dat zei Vladimir Makarov, vertegenwoordiger van de regering van Moskou, vandaag tijdens de persconferentie bij aanvang van de derde editie van Bavaria City Racing Moscow. De gemeente Moskou heeft een internationaal ingenieursbureau opdracht gegeven een circuit te ontwerpen rond het Kremlin. Het zal het snelste stratencircuit worden van de Grand Prix. Er zijn snelheden mogelijk van 320 km per uur.

Bavaria City Racing Moscow ontpopte zich de afgelopen drie
jaar tot grote publiekstrekker. Ondanks de enorme hitte in de stad werd wederom een recordaantal bezoekers geteld. De eerste editie in 2008 trok enige tienduizenden toeschouwers. Vorig jaar telde de Moskouse politie meer dan honderdduizend toeschouwers langs het Kremlincircuit en dat record is bij de derde editie wederom gebroken met een bezoekersaantal van 200.000. Daarnaast bracht het evenement maar liefst zeshonderd internationale journalisten en cameraploegen naar de Russische hoofdstad.

Directielid Peer Swinkels van Bavaria bedankte vandaag tijdens de persconferentie alle partners, de gemeente Moskou, Independent Media en de Formule 1-teams, voor hun steun bij het organiseren van Bavaria City Racing Moscow de afgelopen jaren. 'Wij zijn drie jaar geleden begonnen met het organiseren van dit evenement in Moskou. De populariteit laat zien dat de stad klaar is voor een volgende stap. Wij zijn er trots op dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de komst van de Grand Prix hierheen. Dit is onze grootste beloning. Wij kijken alweer uit naar de editie van volgend jaar.'

Ook Derk Sauer, directeur van Bavaria City Racing Moscow,
toonde zich verheugd over de plannen van Makarov. 'Een stad als Moskou verdient het om een eigen Grand Prix te hebben. De contracten zijn nog niet getekend, maar er is nu echt een aanzienlijke stap gemaakt.'

Vandaag raceten wereldkampioen Jenson Button zijn McLaren
Mercedes met een topsnelheid van meer dan 200 kilometer per uur door het centrum van Moskou. Het zei tegen de media: 'Ik vind het een voorrecht om met mijn Formule-1 auto langs het Kremlin te mogen rijden. Voor mij is dit geen werk maar puur genieten.' Ook Vitaly Petrov gaf het brede bandenprofiel van zijn Renault evenmin kans aan het asfalt vast te plakken. Petrov is de eerste Russische coureur in het Formule 1 racen.

Photo material is available on the special website:
http://www.bavariacityracingmoscow.com.

The WORLD FEED by the European Broadcasting Union (EBU) will be at 15:30h GMT and is available on the following satellite links: Europe (W3A), the Americas (NSS806) and Asia (Asiasat2).
Bavaria N.V. - Eva van den Hout, eva.vandenhout@bavaria.nl / +31-6-53-34-39-83






-