Ingezonden persbericht


Having trouble viewing this email? Please click here.

Persbericht 13 juli, 2010

Concierge Robin viert 40 jarig Jubileum bij Hotel Pulitzer

Hoofd Concierge Robin van Kooten is 40 jaar in dienst bij Hotel Pulitzer, a Luxury Collection Hotel, maar zijn werk voelt nog altijd als een feestje. In oktober viert Hotel Pulitzer zelf ook haar 40 jarige jubileum.

In zijn vroege jaren, heeft Robin van Kooten op 24 verschillende adressen gewoond waaronder Rio de Janeiro, Venezuela en Curaçao. Reizen is zijn tweede natuur, dus het kwam niet als een verrassing dat Robin een carrière begon in de gastvrijheids industrie. Hij is begonnen in de keuken waar hij op klom tot Chef kok, en later bij de front desk waar Robin begon als receptionist en ook daar weer doorgroeide tot Rooms Division Manager.

Begin jaren '90 begon Robin met het opzetten van de Concierge Desk bij Hotel Pulitzer, toen het deel ging uit maken van Ciga hotels, de voorganger van Luxury Collection Hotels. Het werken voor de schermen en het contact met gasten gaf Robin veel meer voldoening. Op dit moment werken er 5 Conciërges aan de Concierge Desk in Hotel Pulitzer, wat aan geeft hoeveel er in die twintig jaar veranderd is.

Als president van de Clefs d 'Or Nederland, werkt Robin van Kooten samen met andere conciërges aan het verbeteren van het imago van Concierges. Robin wordt vaak geïnterviewd voor magazines of televisie voor de beste tips en de mooiste plekjes in Amsterdam.

Robin van Kooten vierde onlangs zijn 40-jarige jubileum bij Hotel Pulitzer. "In ons hotel heb ik samen met 10 directeuren gewerkt en is Hotel Pulitzer ontwikkeld van een familie hotel waar iedereen zich meteen thuis voelde, naar een 5 sterren plus hotel waar nog steeds voor diezelfde gasten een onmiskenbare warme sfeer hangt, persoonlijk en op maat gemaakt." Na 40 jaar werkt Robin van Kooten nog steeds met veel plezier als Hoofd Concierge bij Hotel Pulitzer: "De persoonlijke contacten die je met je gasten hebt maakt dat je het niet als werk beschouwt maar meer als een feest."

Einde