NCRV

Familieberichten

Vier bijzondere verhalen

Maandag 19 juli

Nederland 1, 22.15 uur

In het NCRV-programma Familieberichten gaat Caroline Tensen op zoek naar bijzondere, verrassende, ontroerende en vrolijke verhalen achter de familieberichten in kranten, tijdschriften en op het internet. In deze tweede aflevering de volgende verhalen:

Vorig jaar bezocht Caroline Tensen het gezin van Herjan Hofstede, die leed aan ALS. Dit is een neurologische ziekte, waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg afsterven. Begin dit jaar besloot Herjan tot euthanasie. Een paar weken na de begrafenis bezoekt Caroline Tensen zijn vrouw Suzanne en hun kinderen. Samen kijken zij terug naar de reportage van vorig jaar en gaan ze naar de favoriete voetbalclub van Herjan: FC Twente.

Desi heeft achondroplasie: een groeistoornis, beter bekend als dwerggroei. Desondanks staat Desi midden in het leven. Dan wordt Desi zwanger en ontstaat de vraag of zij en haar partner Kevin het kindje willen houden. Er bestaat een grote kans dat de baby net als Desi ook wordt geboren met achondroplasie.

De 12-jarige Ruben heeft al vanaf zijn vierde leukemie. Via een computerscherm thuis en in de klas volgt hij de lessen op school. En op zijn weblog schrijft Ruben elke dag hoe het met hem gaat. Zijn stukjes sluit hij steevast af met de hoopvolle tekst: âKump Goed!â, Achterhoeks voor âhet komt goed!â. Omdat Ruben binnenkort een beenmergtransplantatie moet ondergaan, hebben zijn klasgenootjes een speciaal bericht voor hem geplaatst in de krant.

Annie Wijgman is bijna 75 jaar en heeft de afgelopen jaren elke dag in de thuiszorg gewerkt. Maar nu gaat Annie dan toch eindelijk met pensioen. Caroline Tensen loopt mee op haar allerlaatste werkdag en heeft ook nog een speciale verrassing voor Annie.