Gemeente Heeze-Leende


Het aanjaagfonds subsidieert nu ook design

De subsidieregeling het aanjaagfonds Kompas van het SRE is aangepast. Vanaf nu kunt u op een laagdrempelige manier subsidie krijgen voor Designprojecten die uitvoeringsgericht zijn. Zo wordt u gestimuleerd om samen te werken met bijvoorbeeld een ontwerper of designer. Als u als toeristische ondernemer een consultant, designer of ontwerper inhuurt om tot een concreet projectidee voor de (binnen- of buiten) inrichting van uw bedrijf te komen, kan tot maximaal EUR 1000,- vanuit het aanjaagfonds worden vergoed aan de consult uren. Voor deze consult uren wordt geen eigen bijdrage van de aanvragende ondernemer als cofinanciering gevraagd. De uiteindelijke uitvoering van het projectidee dat door de designer aangeleverd wordt, komt niet in aanmerking voor subsidiëring.

Voor deze stimulans wordt eenmalig EUR 25.000 gereserveerd uit het aanjaagfonds. Ondernemers die van deze regeling gebruik wensen te maken, kunnen via www.sre.nl het projectaanvraagformulier downloaden en indienen.

Met het Kompas actieprogramma voert het SRE actief beleid om de toeristisch-recreatieve potentie in Zuidoost-Brabant te versterken. Hiervoor willen we het toeristisch profiel van de regio opladen met het thema Design.

Inspiratiemagazine Design
Graag kondigen we tevens aan dat het SRE -in samenwerking met het Vrijetijdshuis Brabant en TOP Brabant- momenteel een inspiratiemagazine Design ontwikkelt, specifiek voor toeristisch-recreatieve ondernemers. Het magazine komt in het najaar uit.