Gemeente Bergambacht


Renovatie Zalencentrum De Waard

---

Bergambacht, 16 juli 2010

Zalencentrum De Waard aan de Meidoornstraat ondergaat deze zomer een flinke opknapbeurt. De gemeenteraad heeft hiervoor onlangs geld beschikbaar gesteld.

Zowel de toiletten in het oude deel van het gebouw, als de toneelzaal worden volledig gerenoveerd. De toiletruimten krijgen een kunststof gietvloer, nieuwe plafonds, nieuw sanitair en nieuwe vloertegels. De ruimten worden ook opnieuw geschilderd. De toneelzaal krijgt nieuwe verlichting en een nieuw plafond. Het podium wordt voorzien van een nieuwe vloer. Ook hier wordt alles opnieuw geschilderd.

In 2003 is de sporthal van De Waard uitgebreid en zijn nieuwe kleedruimtes bijgebouwd. Het grootste gedeelte van De Waard, of dorpshuis zoals veel mensen het nog kennen, is al in 1976 gebouwd. Een aantal ruimten is nu dus toe aan renovatie.

Aannemer Van Wijnen Stolwijk BV start maandag 2 augustus met de werkzaamheden. Het werk wordt grotendeels tijdens de zomersluiting uitgevoerd. Gebruikers ondervinden zodoende weinig tot geen overlast. De oplevering vindt naar verwachting op 3 september 2010 plaats. Biebouwadvies uit Bergambacht begeleidt en coördineert namens de gemeente Bergambacht de werkzaamheden.

De Waard biedt onderdak aan veel (lokale) verenigingen en organisaties. Met haar vernieuwde uitstraling biedt de Waard een gezellig sport- en zalencentrum waar zowel sport-, culturele en commerciële activiteiten met elkaar te combineren zijn.


---