Politie Groningen

Maandag 19 juli 2010

Provincie Groningen , 19-07-2010

Man aangehouden na steekincident

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 44-jarige inwoner van Groningen nabij de Oude Ebbingestraat aangehouden. In een pand aan de Spilsluizen zou de man betrokken zijn geweest bij een steekincident. Daarbij raakte een 35-jarige man uit Groningen gewond, hij moest voor een behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten troffen de 44-jarige verdachte na kort zoeken aan en hij kon op basis van een signalement worden aangehouden. Wat er in het pand aan de Spilsluizen is gebeurd, is nog onduidelijk. In ieder geval heeft er een ruzie plaats gevonden. De verwondingen van het slachtoffer vallen mee. De politie stelt een onderzoek in.

Buurman aangehouden na geweld

GRONINGEN De politie heeft zondagavond in de wijk De Wijert in Groningen een 70-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 70-jarige buurvrouw in haar woning heeft mishandeld. De vrouw werd volgens eigen zeggen meerdere keren geslagen door haar buurman. Zij raakte hierdoor gewond aan haar gezicht en handen. Tevens werd de bril van het slachtoffer vernield. Ook sieraden en een vaas moesten het ontgelden. De verdachte werd kort na het incident aangehouden en ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Vrouw gewond na val van fiets

GRONINGEN Een 59-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond op de Hereweg in Groningen gewond geraakt. De vrouw viel door onbekende reden met haar fiets. De vrouw raakte door de val gewond aan haar gezicht. Zij werd met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De fiets van de vrouw werd veiliggesteld.

Man aangehouden na steekincident

VEENDAM De politie heeft zondagavond een 19-jarige man uit Farmsum aangehouden bij een woning aan de Fregatstraat in Veendam. In de woning had een steekincident plaats gevonden, waarbij een 45-jarige man uit Rotterdam gewond was geraakt. Laatstgenoemde wordt door de politie eveneens als verdachte aangemerkt. Hij ligt in het ziekenhuis, de verwondingen vallen mee. De ruzie die aan het incident vooraf ging is gelegen in de relationele sfeer. De politie stelt een onderzoek in.

Politie treft bij meisje gestolen fiets aan

VEENDAM De politie heeft zondagmiddag bij een 16-jarige meisje uit Veendam een gestolen fiets aangetroffen. Het meisje maakte onderdeel uit van een groepje jeugd op de Brink in Veendam. Het viel de agenten op dat het originele slot van de fiets die zij bij zich had verwijderd was. Na onderzoek bleek de fiets in september 2008 in Drenthe gestolen te zijn. Het meisje vertelde dat ze de fiets van haar vader had gekregen. Die verklaarde bij de politie dat hij de fiets via internet van een onbekende had gekocht. De politie maakt proces-verbaal tegen de vader op voor heling.

Fietser gewond bij ongeval

BLIJHAM Een 80-jarige man uit Blijham is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Lutjeloosterweg in Blijham. De fietser werd in een bocht aangereden door twee tegemoetkomende racefietsers. De 46-jarige snelle fietser uit Bellingwolde keek in de bocht achterom, om zijn 13-jarige zoon te waarschuwen voor een paaltje op de weg. Toen hij vervolgens weer voor zich keek kon hij de 80-jarige fietser uit tegengestelde richting niet meer ontwijken. Ook de 13-jarige botste op de twee andere fietsers. De man uit Blijham werd met klachten aan nek en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Vader en zoon uit Bellingwolde liepen schaafwonden op. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 18 juli op diverse plaatsen op snelheid.

Adorp,N361: aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 220, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 420, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.