Politie Hollands Midden

Alphen - Aanhouding na doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed

Alphen, 19-07-2010 o De politie heeft zondag 18 juli een twee Alphenaren van 18 en 16 jaar aangehouden na het doorrijden na een aanrijding.

De politie kreeg even na 01.00 uur de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Leeuwenburg, en dat de inzittenden van een auto waren doorgereden in de richting van de Ridderhof. De auto werd getraceerd op de Mozartlaan en werd geduwd door de 16-jarige Alphenaar naar de Sterrenlaan. Bij het zien van de agenten wilde de jongen er vandoor, echter hij werd al snel aangehouden. Een andere agent wilde de 18-jarige die achter het stuur zat aanspreken, maar deze reed plotseling richting de agent. Om te voorkomen dat hij werd aangereden moest de agent in de politieauto springen, terwijl de agent die de auto bestuurde direct naar links uitweek en optrok. De 18-jarige stuurde naar rechts, reed tegen een paaltje en vervolgens de stoep op. Agenten hebben de jongen uit de auto getrokken om erger te voorkomen. De auto rolde intussen terug de weg op en werd door een agent snel op de handrem gezet.

Beide jongens hadden alcohol en wiet gebruikt. Een blaastest bij de 18-jarige gaf een resultaat van 715 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol, het verlaten van een plaats ongeval, rijden zonder rijbewijs en onveilig rijgedrag.