Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongens aangehouden op verdenking brandstichting
Publicatiedatum: 19-7-2010 10:54:01

ARNHEM - Twee Arnhemse jongens van veertien en vijftien jaar zijn zondagavond 18 juli door de politie in hun woonplaats aangehouden na een brand in een sporthal aan de Brabantweg. De twee worden ervan verdacht de brand te hebben aangestoken. De sporthal liep aanzienlijke schade op; niemand raakte gewond.

De brand werd even voor tien uur ontdekt door buurtbewoners en bij de brandweer gemeld. Bij de komst van de hulpdiensten bleek het dak van de sporthal in brand te staan. Bij onderzoek aan de hand van getuigenverklaringen rees het vermoeden dat de brand was aangestoken en dat de beide Arnhemmers daar debet aan zouden zijn geweest. De jongens werden in de loop van de avond thuis aangehouden en zijn ingesloten voor nader onderzoek.
(079665)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt wegens mishandelen beveiliger
Publicatiedatum: 19-7-2010 10:53:32

ARNHEM - Een 52-jarige Arnhemmer is zondagavond 18 juli door de politie aangehouden nadat hij op de Velperbuitensingel in zijn woonplaats een beveiliger zou hebben mishandeld. De beveiliger raakte niet zichtbaar gewond.

De Arnhemmer zou zich samen met een aantal anderen hebben opgehouden voor een supermarkt en daar passanten en klanten hebben lastig gevallen. Toen de beveiliger de groep verzocht weg te gaan gaf de Arnhemmer daar geen gehoor aan. Toen de beveiliger daarop aangaf de politie te gaan bellen zou hij de man gespuugd en geslagen hebben. Agenten troffen de Arnhemmer even later in Park Lauwersgracht. De man is ingesloten.
(079645)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling buurman

Publicatiedatum: 19-7-2010 10:52:48

ARNHEM - Na een mishandeling op de Schepen van Ommerenstraat in de Arnhemse wijk Kronenburg heeft de politie in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli een 46-jarige bewoner aangehouden. De man zou kort na middernacht zijn 49-jarige buurman op straat hebben geschopt en geslagen waarna deze in elkaar zakte.

Getuigen ontfermden zich over het slachtoffer waarna de politie werd gebeld. Die hield de 46-jarige Arnhemmer even later thuis aan. Volgens het slachtoffer waren er al langer problemen met de buren en was het eerder op de avond al tot een woordenwisseling gekomen met de buren. Toen het slachtoffer 's avonds laat zijn hond uit wilde laten werd hij vervolgens belaagd.
(079670)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter (18) aangehouden na autokraak

Publicatiedatum: 19-7-2010 10:51:57

ARNHEM - Een 18-jarige jongen uit Westervoort is in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli door de politie in Arnhem aangehouden op verdenking van (poging) tot inbraak in een auto. De jongen werd vrijwel op heterdaad aangehouden.

Getuigen waarschuwden rond kwart voor twee de politie nadat ze verdachte geluiden hadden gehoord bij een geparkeerde auto op de Van Borsselenweg in de wijk Presikhaaf. Vervolgens had men een man zien weglopen. Dat bleek de Westervoorter te zijn die kort daarop door agenten in de buurt werd aangetroffen. De man bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Valkbij de Westervoorter stond een opengebroken auto. Bovendien werd in de buurt de auto van de Westervoorter aangetroffen met nog meer inbrekersgereedschap. De man is voor nader onderzoek ingesloten.
(079683)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Elstenaar aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 19-7-2010 10:44:57

ARNHEM - De politie heeft in de vroege ochtenduren van maandag 19 juli op de Batavierenweg in Arnhem een 28-jarige automobilist uit Elst aangehouden nadat hij tegen een trolleymast was gebotst. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden.

Even na half vier troffen agenten na een melding over de aanrijding de Elstenaar bij zijn auto aan. De man ontkende te hebben gereden maar rook wel naar alcohol. Op basis van sporen rees het vermoeden dat de man zelf gereden had. Later bevestigden omstanders dat dat het geval was. De Elstenaar werd vervolgens aangehouden en aan een ademonderzoek onderworpen. Daaruit bleek een alcoholgehalte van 1,93 (ruim drieënhalf keer teveel). De man bekende uiteindelijk zelf gereden te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
(079701 / 079706)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---