FNV KIEM

Daniel Sahuleka wint Culturele prijs

maandag 19 juli 2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft FNV KIEM-lid Daniel Sahuleka tot winnaar uitgeroepen van de Culturele Prijs gemeente Winterswijk 2009. De prijs wordt gezien als een waarderingsprijs voor het werk van Daniel Sahuleka.

De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats tijdens een bijeenkomst met een bijzonder muzikaal karakter. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de prijsuitreiking plaatsvindt.
Daniel Sahuleka is gekozen als winnaar van de culturele prijs Winterswijk 2009 vanwege zijn grote verdiensten voor de popmuziek die bij hem ooit zijn oorsprong vond in Winterswijk, een gemeente die muziek hoog in het vaandel heeft staan. Hij komt voort uit onze gemeenschap en heeft in Winterswijk veel muzikanten geïnspireerd. Hij heeft onder meer via het nummer Bekendelle op één van zijn CD's in het verleden Winterswijk internationaal eer aangedaan. Daniel Sahuleka bouwde in de loop van zijn carrière een eigenzinnig oeuvre op, dat zijn gelijke niet kent. We zijn er trots op dat de kiem hiervoor in Winterswijk lag.
De prijs wordt gezien als een waarderingsprijs voor zijn jarenlange inzet, want het is vreemd, hij is wel ereburger van Djakarta, is daar toeristisch ambassadeur en ontving de hoogste muzikale onderscheiding van de PAPPRI, de Indonesische associatie van artiesten, componisten en arrangeurs. Maar in het dorp waar hij muzikaal opgroeide en zich ontwikkelde heeft hij niet eerder de erkenning gekregen die hij verdient.
De jury hoopt dat Daniel nog lang op de nationale en internationale podia is te zien en nog lang productief zal zijn in het componeren van nieuwe muziek.

Culturele Prijs gemeente Winterswijk
Sinds 2002 reikt de gemeente Winterswijk op advies van een jury ieder jaar de culturele prijs uit aan een persoon of groep van personen die zich op een bijzonder wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen of voor het Winterswijkse culturele leven. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van EUR 500 en een sieraad. De Culturele Prijs gemeente Winterswijk is tot op heden uitgereikt aan mevrouw Carla Aalberts (2002), de heer Hugo Klein Severt (2003), de heer Wim Scholtz (2004), de heer Wim Ruessink (2005), de Stichting Filmhuis (2006), het literair café (2007) en de formatie Doorgewinterd (2008)

De jury
De voordracht voor de prijswinnaar 2009 is opgesteld door een jury bestaande uit 4 personen. De voorzitter van de jury is wethouder Rik Gommers. Hij vormt een permanent lid van de jury. De overige 3 leden zijn op dit moment Fried Jansen, Paul Puntman en Jenni Heesen. Ieder jaar worden inwoners van Winterswijk uitgenodigd kandidaten aan te leveren voor de Culturele Prijs gemeente Winterswijk. De reacties worden door de Jury Culturele Prijs meegewogen om te komen tot deze voordracht.