Politie Drenthe

Maandag 19 juli 2010

Provincie Drenthe, 19-07-2010

Aanhouding na bedreiging

EMMEN Zondagmiddag heeft de politie een 49-jarige man zonder vast woonadres aangehouden. Hij bedreigde in de Emmensstraat een 34-jarige man tijdens een conflict. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.

Politie onderzoekt inbraak dorpshuis

UFFELTE Zaterdagnacht is ingebroken in het dorpshuis aan de Vijverlaan. De daders hebben een raam op de eerste verdieping opengebroken en zijn zo naar binnen gegaan. Daar zijn diverse kastdeuren opengebroken. De gebruikers van het pand kijken wat er weg is en doen daarna aangifte.

Beschonken automobilist zonder rijbewijs betrapt

ASSEN Zondagavond controleerde de politie in de Roerdompstraat een 25-jarige autobestuurder uit Assen. Hij bleek te hebben gedronken, ongeveer 0,6 promille. Daarnaast had hij geen rijbewijs meer. Dat is een jaar geleden ongeldig verklaard door het CBR.

Man aangehouden op dubieuze bromfiets

FREDERIKSOORD Zondagnacht zagen agenten op de Van Swietenlaan een bromfietser zonder helm die er vandoor ging. Na een korte zoekactie troffen ze hem aan achter een boom. De bromfiets had geen kentekenplaten; volgens de bestuurder had hij deze zo gekocht en vond het kennelijk normaal om daar zonder platen mee te rijden. Verder had hij geen rijbewijs. De agenten hebben de bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Steenwijk, aangehouden en de bromfiets in beslag genomen. Een onderzoek moet duidelijk maken wat de herkomst is van de betreffende bromfiets.

Politie onderzoekt snelkraak

NIEUW BUINEN Zondagnacht tegen 3.45 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Parklaan. De toegangsdeur is opengebroken en uit de winkel zijn onder meer tvs en rookartikelen gestolen.

Getuigen gezocht van doorrijden na ongeval

MEPPEL Donderdag tegen 12.40 uur reed een 15-jarig meisje op de fiets over de Koekoekssteeg vanuit de richting van het Stadhuis. Uit de Schoolstraat kwam een zilvergrijze Mercedes met daarin een man met grijs haar. Deze verleende geen voorrang aan het meisje op de fiets. Ze kwam daardoor te vallen en liep lichte kneuzingen op en schade aan de fiets. De automobilist reed om haar heen en reed door. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen. De politie in Meppel is te bereiken via het algemene telefoonnummer 0900 8844.

Geplande verkeerscontroles

Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Zo wordt er op dinsdag 20 juli tussen 9.00 en 17.00 uur gecontroleerd op alle speerpunten (gordel, helm, snelheid, alcohol en rood licht) op diverse locaties in Zuid Oost Drenthe.

Op donderdag wordt tussen 7.00 en 14.00 uur op snelheid gecontroleerd op de N379, de weg van Bargercompascuum naar Zwartemeer.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.