Politie Gelderland-Zuid

Tweede avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 19-07-2010 o Tijdens de tweede avond van de Vierdaagsefeesten kwam de publieksstroom vanaf 20.30 uur langzaam op gang. Later op de avond werd het bij een aantal vermaakcentra behoorlijk druk met publiek. Bij de Grote Markt werden vanaf 22.30 uur de lichtkranten geactiveerd om bezoekers naar een andere locatie te verwijzen. De politie hield zondagavond en -nacht acht personen aan.

Met name de vermaakcentra op de Molenstraat, het Hunnerpark en dus de Grote Markt werden druk bezocht. In de loop van de avond hield de politie drie verdachten aan in het Hunnerpark voor vechten op straat. Na middernacht was er eerst een aanhouding op de St. Jorisstraat in verband met belediging, later volgden vier aanhoudingen op heterdaad na het stelen van een kassalade. Hiervan is een apart bericht gemaakt.

Overtreding APV

Rond 22.30 uur werden in het Hunnerpark drie personen aangehouden voor vechten op straat, Nijmegenaren van 16, 17 en 18 jaar. Twee van de mannen waren zodanig onder invloed dat zij pas in de ochtend konden worden verhoord. Een van hen was zo zwaar beschonken dat hij buiten kennis was en moest worden nagekeken door ambulancepersoneel. Met een bekeuring zijn beiden na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen een derde verdachte is proces-verbaal opgemaakt; deze persoon kreeg een waarschuwing verblijfsontzegging uitgereikt.

Belediging

Op de St. Jorisstraat hielden agenten een 19-jarige Nijmegenaar aan nadat hij hen beledigd had. Dit gebeurde ten overstaan van tientallen omstanders. De verdachte is met een dagvaarding heengezonden. (08)

Laatst gewijzigd 19-07-2010 11:25 | © Regio Gelderland-Zuid |