Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 19-07-2010

Inbreker betrapt

AMERSFOORT Terwijl een bejaarde vrouw zich in haar woning bevond, werd aan het begin van de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli bij haar ingebroken.

Rond 00.15 uur bevond een 78-jarige vrouw zich in haar woning aan de Heiligenbergerweg. Zij hoorde gerommel bij haar achterdeur, maar toen zij poolshoogte ging nemen, zag zij niets verdachts. Enkele minuten later hoorde zij gerommel op de eerste verdieping. Zij keek vanuit haar tuin omhoog en zag daar een schim van een man. Zij riep iets naar hem, waarna hij in de woning naar beneden liep en het pand uitvluchtte. De verdachte ging er op zijn fiets over de Bisschopsweg vandoor. Hij bleek meerdere spullen uit de woning te hebben gestolen.

Signalement

Lichtgetinte man, 30-40 jaar, 1.70-1.80 meter, normaal postuur, kaal hoofd en hij droeg een bruine lange jas.

Aan getuigen van de inbraak, aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van de Heiligenbergerweg hebben gezien of die hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Met drank op snorfiets

AMERSFOORT Een illegale snorfietser bleek in de vroege ochtend van maandag 19 juli te veel te hebben gedronken.

Rond 04.15 uur controleerden agenten een 31-jarige snorfietser uit Amersfoort op de Utrechtseweg. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 415 ug/l. Tevens bleek dat de Amersfoorter de snorfiets illegaal bestuurde, hij had namelijk in het geheel geen rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Fietser gewond

AMERSFOORT Op zondagmiddag 18 juli raakte een fietser gewond bij een aanrijding.

Rond 14.00 uur fietste een 36-jarige man uit Amersfoort over de Trekvogelweg. Daarbij zag hij een rechts van de weg geparkeerd taxibusje over het hoofd en botste tegen de achterzijde. De Amersfoorter liep een hoofdwond en snijwonden aan zijn arm op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Van het busje raakte de achterklep beschadigd en werd de achterruit vernield.

Fietsendief niet succesvol

AMERSFOORT Een fietsendief probeerde op zondagmiddag 18 juli meerdere fietsen open te breken. Hij was weinig succesvol en werd aangehouden.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een getuige had gezien dat een man op het Neptunusplein meerdere fietsen probeerde te stelen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de getuige. Hij verklaarde te hebben gezien dat de verdachte met een stuk steen had geprobeerd van drie fietsen het slot open te breken, maar dat dit niet was gelukt. De agenten hielden de verdachte, een 33-jarige man uit Amersfoort, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.