Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 19-07-2010

Twee gewonden

UTRECHT Twee meisjes raakten op zondag 18 juli gewond toen zij met hun scooter in botsing met een auto kwamen.

Rond 16.20 uur reed een 54-jarige automobilist uit Leiden over de Biltstraat. Bij de kruising met de Poortstraat stopte hij voor het rode verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong, trok hij op en sloeg linksaf de Poortstraat in. Daarbij zag hij een over het fietspad rijdende scooter met daarop twee Utrechtse meisjes van 16 jaar over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Beide meisjes kwamen ten val. De bestuurster liep letsel aan haar gezicht en arm op, haar passagiere brak haar sleutelbeen. Beiden werden voor behandeling per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.

Jonge vrouw uit Amsterdam-Rijnkanaal gered

UTRECHT Een jonge vrouw werd in de vroege ochtend van maandag 19 juli door schippers uit het Amsterdam-Rijnkanaal gered.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in het Amsterdam-Rijnkanaal in de Demkabocht aan het verdrinken was. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed naar de Martin-ovenweg. Ter plaatse bleek dat schippers haar te hulp waren gekomen. Daarbij was een schipper overboord gesprongen, terwijl zijn vrouw het roer overnam. Het lukte de overboord gesprongen schipper met de hulp van een andere schipper de jonge vrouw aan boord van de tweede schipper te brengen. Hij legde zijn schip aan de wal aan. De jonge vrouw, 19 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd daar door een ambulancebroeder onderzocht. Zij bleek ongedeerd te zijn.

Op de plaats waar de vrouw te water was geraakt, zagen agenten een auto staan en zagen een man met natte kleding lopen. De man, 22 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, verklaarde dat hij samen met de vrouw was en dat zij om onbekende reden in het kanaal was gesprongen. Hij was haar nog nagesprongen, maar kon niet bij haar komen en was naar de kant gezwommen. Vervolgens kwam nog een man, 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aanlopen. Hij verklaarde dat hij bij de Utrechter en het meisje hoorde en dat de vrouw opeens in het kanaal was gesprongen.

Gezien de verdachte omstandigheden besloten de agenten de beide Utrechters aan te houden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Ook de Maarssense werd voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat er precies is gebeurd.

Van scooter beroofd

UTRECHT Een meisje werd op zondagavond 18 juli met geweld van haar scooter beroofd. De politie hield later een verdachte aan.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een meisje in een woning aan de Amsterdamsestraatweg zat en dat zij net door twee meisjes van haar scooter was beroofd. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat het meisje, 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bij de beroving met pepperspray was bespoten. De agenten behandelden haar met en cool-itspray.

Het 16-jarige slachtoffer verklaarde dat zij zich vlak voor 23.00 uur met haar scooter op de Fabriekstraat bevond. Zij was daar met twee meisjes die zij kende, maar kreeg ruzie met hen. Eén van de meisjes spoot daarbij de Utrechtse met pepperspray in haar gezicht, waarna de twee er met haar scooter vandoor gingen.

Agenten stelden een onderzoek in en wisten de identiteit van één van de verdachten, een 17-jarig meisje uit Nieuwegein, te achterhalen. Zij werd in haar ouderlijke woning aangehouden. De scooter werd niet bij haar aangetroffen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Het onderzoek naar haar en de tweede verdachte wordt voortgezet.

Te veel op

UTRECHT Agenten hielden op zondagavond 18 juli een automobilist aan omdat hij te veel had gedronken.

Rond 21.25 uur controleerden agenten een 52-jarige automobilist uit Utrecht op de Oude Pijlsweerdstraat. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol op had en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 840 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Onbewaakt ogenblik

UTRECHT In een onbewaakt ogenblik ging een fietsendief er op zondagavond 18 juli met een dure racefiets vandoor.

Rond 22.40 uur zetten een 24-jarige man uit Utrecht en een maat van hem hun dure racefietsen (ruim 2000 euro) bij een horecagelegenheid aan de Nachtegaalstraat tegen de gevel. Zij zetten de fietsen niet op slot omdat zij even snel een snack wilden halen en zicht op de fietsen hadden. In een onbewaakt ogenblik zag een fietsendief toch kans de fiets van de Utrechter te stelen.

Na de melding zochten agenten aan de hand van de omschrijving van de racefiets eerst naar de opvallende racefiets en de verdachte. Toen zij de verdachte niet aantroffen, reden zij naar het slachtoffer op de Nachtegaalstraat. Terwijl zij daar met hem spraken, zagen zij de verdachte op de fiets rijden. De verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, werd direct aangehouden en de eigenaar werd met zijn fiets herenigd.

De verdachte blijkt een veelpleger te zijn. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Stomdronken achter het stuur

UTRECHT Agenten hielden dankzij een getuige een automobilist aan die stomdronken achter het stuur zat.

Rond 15.35 uur belde een automobilist naar de politie en meldde dat hij op de Waterlinieweg achter een kennelijk stomdronken automobilist reed. De politiemeldkamer stuurde meerdere politie-eenheden die kant op, terwijl de melder positie aan de politiemeldkamer bleef doorgeven. Agenten konden de verdachte uiteindelijk op de Rijksweg A12 ter hoogte van Utrecht aan de kant zetten. De bestuurder, een 38-jarige man uit Skoczow (Polen), bleek inderdaad de nodige alcohol te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1390 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.