Politie Haaglanden

Persberichten 19 juli

haaglanden, 19-07-2010

Inbraakverdachte aangehouden
Den Haag Een 15-jarige jongen keerde zondag 18 juli terug naar de plek waar hij enkele dagen daarvoor had geprobeerd in te breken in een café. Een getuige van de mislukte inbraak zag de jongen omstreeks 20.30 uur op het Anna Paulownaplein en herkende in hem de persoon die hij enkele dagen eerder had zien inbreken. De man belde de politie, die de verdachte kon aanhouden. Op het politiebureau bleek de jongen ook te worden gezocht in verband met een strafzaak in Rotterdam. Tevens stond de jongen gesignaleerd voor een ondertoezichtstelling door Bureau Jeugdzorg. De jongen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit nog vast.

Slimmerik
Den Haag Een 29-jarige man uit Vlaardingen toonde zich zondag 18 juli niet van zijn slimste kant. De man, die nog een boete van 175 euro had openstaan, liep omstreeks half twaalf s avonds op het Paul Krugerplein opzettelijk tegen een politieauto aan. Toen de agenten in de auto de man aanspraken, constateerden zij direct dat hij behoorlijk wat had gedronken. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Al gauw ontdekten de agenten dat de man ook nog een boete openstaan. Nadat de 29-jarige deze had betaald, mocht hij met twee nieuwe bekeuringen op zak het politiebureau weer verlaten.

Tegen de richting in
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar reed maandag 19 juli om 04.00 uur met hoge snelheid op zijn scooter over de Laan van Meerdervoort richting het centrum. Agenten zagen de man linksaf slaan de Carnegielaan in, waarbij de man tegen de rijrichting in reed. Vervolgens reed de man de Scheveningseweg op, ook tegen de richting in. De agenten lieten de man stoppen en gaven hem drie bekeuringen. Daar was hij het kennelijk niet mee eens: Hij man verscheurde demonstratief zijn bekeuringen en beledigde de agenten. Dat leverde hem, bovenop de drie bekeuringen, nog een proces-verbaal voor belediging op.

Met scootmobiel door voorpui
Den Haag Een 47-jarige Haagse reed zondag 18 juli met haar scootmobiel dwars door de glazen voorpui van een speelgoedwinkel aan de Spuistraat. De vrouw werd omstreeks half zeven s avonds vermoedelijk onwel en reed dwars door de glazen schuifdeuren de winkel binnen. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, de deur van de winkel was door de aanrijding volledig ontzet en het glas gebroken.

Onderzoek na afval dumpen
Den Haag Op zondag 18 juli omstreeks 11.10 uur troffen twee agenten op de Westmadeweg een berg afval aan. Deze berg afval was daar illegaal achtergelaten. Na controle van het afval, dat onder andere bestond uit vuilniszakken en pijpen met vermoedelijk asbest, kwamen er poststukken naar boven van een bedrijf. De zaak zal verder worden onderzocht en van het dumpen van het afval zal proces-verbaal van worden opgemaakt

Getuigenoproep mishandeling Stompwijkse Paardendagen Leidschendam/Stompwijk De recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg zoekt getuigen van een mishandeling op zondag 18 juli. Een 26-jarige Leidschendammer werd zondag 18 juli omstreeks 03.30 uur op de Stompwijkseweg belaagd door twee Hagenaars. De Leidschendammer had de festiviteiten van de Stompwijkse Paardendagen bezocht en fietste naar huis, toen twee personen op een scooter hem een duw gaven, waardoor hij ten val kwam. Toen hij daar iets over riep, werd hij belaagd door meerdere personen, waarbij hij geschopt en geslagen werd. Het slachtoffer belde de politie en wees beide verdachten, in de leeftijd van 21 en 23 jaar aan als verdachte van de mishandeling. Hij heeft zich daarna in een ziekenhuis onder behandeling laten stellen. Hij had letsel in zijn gelaat en aan het lichaam.
De beide Hagenaars werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Tijdens een confrontatie met getuigen werden de beide mannen niet herkend als degene, die het openlijke geweld hadden gepleegd. Zij werden op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De politie roept getuigen van deze mishandeling/openlijke geweldpleging op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Belt u dan de M-lijn (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

Voorburger beledigt politieagent
Leidschendam Een 14-jarige Voorburgse fietser zag op zondag 18 juli omstreeks 21.00 uur, dat politieagenten op het Lavendel een 17-jarige Haagse bestuurder van een scooter controleerden en hem een bekeuring gaven, omdat de Hagenaar niet de juiste rijbaan had gevolgd. De Voorburger was het hier kennelijk niet mee eens. Hij maakte allerlei opmerkingen en ging daarin op een gegevent moment zó ver, dat hij een politieagent beledigde. De jongen werd direct aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De Voorburger bkreeg een proces-verbaal en werd later die avond weer in vrijheid gesteld.

Haagse inbreker opgepakt
Leidschendam Inbrekers verschaften zich op maandag 19 juli omstreeks 03.30 uur de toegang tot een supermarkt aan de Damstraat door de toegangsdeur te forceren. De buit bestond uit cosmetica-artikelen en sigaretten. Een getuige zag dat meerdere personen de winkel verlieten en wegrenden in de richting van de molen. Gealarmeerde politieagenten stelden een onderzoek in werden daarbij geholpen door de bewegingsmelder van een woning aan de Wiek. Doordat de tuinverlichting twee maal aan en uit ging werd de aandacht van politieagenten getrokken. Een 19-jarige Haagse man kon in de directe omgeving worden aangehouden. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gewond bij aanrijding
Rijswijk Bij een aanrijding de Prinses Beatrixlaan raakte zondag 18 juli omstreeks 16.30 uur op een 27-jarige man uit Rijswijk gewond. De auto, waarin het slachtoffer als passagier zat, raakte beschadigd doordat een 28-jarige automobilist uit Amstelveen achterop de auto knalde. Het slachtoffer werd met mogelijk nekletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Beschonken schipper
De Lier De 24-jarige eigenaar van een boot moest zondag 18 juli om 19.45 uur een blaastest afleggen omdat hij teveel gedronken had. De man uit de Lier voer met zijn platbodem op het Zwethkanaal met daarop meerdere feestgangers. Politieagenten hadden de schipper al eerder die dag gewaarschuwd voor het gebruik van alcohol en hadden hem erop aangesproken dat de muziek te hard stond. Toen de agenten de boot weer zagen varen en de indruk hadden dat de schipper meer alcohol gedronken had dan was toegestaan gaven zij hem een stopteken. De schipper legde zijn boot aan bij het boothuis aan de Kanaalweg. De blaastest wees uit dat de man twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Met een proces-verbaal op zak kon de man uit de Lier zijn weg vervolgen.

Beschonken bestuurder op de bon
Delft - Een 44-jarige Delftenaar werd maandag 19 juli aangehouden toen bleek dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 00.25 uur op de Kruithuisweg rijden in een auto waarvan de APK verlopen bleek te zijn. Zij lieten de man stoppen. Bij een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, waarop zij hem aanhielden. Op het politiebureau blies hij 425 ugl. Met een proces-verbaal en een rijverbod op zak, mocht de man het politiebureau verlaten.

Uit de bocht
Zoetermeer - Agenten kregen zondag 18 juli omstreeks 18.50 uur de melding dat er in de bocht van de Amerikaweg en de Afrikaweg een auto uit de bocht was gevlogen. Ter plaatse werden zij aangesproken door de 33-jarige bestuurder van de auto. Hij vertelde dat er elders in Zoetermeer een auto tegen zijn auto was gereden, maar dat de bestuurder er vervolgens vandoor was gegaan. De Zoetermeerder twijfelde geen moment en besloot de onbekend gebleven bestuurder te volgen. In de bocht van de Amerikaweg en de Afrikaweg raakte hij echter de macht over het stuur kwijt. Hij reed tegen een betonblok en kwam in de berm tot stilstand. De man raakte gelukkig niet gewond, zijn auto raakte door de klap total loss. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag.