Gemeente Son en Breugel


Attero voor verwerking GFT-afval

Gemeente verlengt contract met Attero voor verwerking GFT-afval

Het college van b&w heeft besloten om het contract voor verwerking GFT-afval met verwer-ker Attero te verlengen tot februari 2017 en af te zien van een aanbesteding in 2012.

Op 6 mei 2012 eindigt de dienstverleningsovereenkomst voor de verwerking van GFT-afval tussen Attero (voorheen Essent Milieu) met de 21 gemeenten die bij het Samenwerkingsver-band Regio Eindhoven zijn aangesloten.
De beëindiging van de overeenkomst geldt ook voor de overige vijf gewesten in Noord-Brabant. De Vereniging van Contractanten (VvC), waarin de gewesten hun belangenbeharti-ging in de richting van Attero / Essent Milieu hebben georganiseerd, heeft ingestemd met een voorstel om de ongestoorde verwijdering van GFT-afval ook na beëindiging van de lo-pende overeenkomst in 2012 te garanderen.

Daartoe heeft de VvC een projectvoorstel GFT2012 opgesteld met als doel dat op 7 mei 2012 voor iedere gemeente de door haar gewenste verwerking van GFT-afval gegarandeerd is. Het voorstel van de VvC hield in dat er een Europese aanbesteding zou gaan plaatsvin-den voor verwerking van het GFT-afval. Attero heeft naar aanleiding van dat projectvoorstel een aanbod gedaan om het GFT-afval tegen een zeer aantrekkelijk tarief te gaan verwerken, indien de samenwerking met Attero tot 2017 wordt voortgezet.
Het college besluit om in te stemmen met dat voorstel, omdat het voor de gemeente Son en Breugel over de termijn tot febr. 2017 een financieel voordeel oplevert van ruim EUR 600.000,-.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491