Gemeente Son en Breugel


aantal meldingen stabiel

Boa's zichtbaar in de wijk, aantal meldingen stabiel

Uit het verslag van de Bijzondere Opsporingsambtenaren (Boa's) over het afgelopen half jaar, blijkt dat deze beide medewerkers van de gemeente Son en Breugel regelmatig door de inwoners zijn aangesproken en omgekeerd.

Het aantal meldingen van inwoners is ongeveer gelijk aan vorig jaar, 512 in het eerst half jaar. Meer dan 80% van alle meldingen komen via het loket openbare ruimte binnen. Het zijn veelal vragen van inwoners die de boa's direct op straat aanspreken. Deze vragen kunnen vaak meteen afgehandeld worden.

Doordat de boa's veelal gescheiden van elkaar werken, zijn ze beter zichtbaar en bereikbaar in de wijk. Ze kunnen aandacht geven aan kleine ergernissen als overlast van verkeer, de jeugdproblematiek, de blauwe zone, het doorgaande vrachtverkeer in het centrumgebied en de hondenoverlast. Inwoners reageren positief op de aanwezigheid van Boa's.

In het oog springend in de surveillance van de Boa's is handhaven van het beperkt parkeren (maximaal 2 uur) in de blauwe zone. Tot nu toe werden er 188 processen-verbaal opgemaakt voor overtreders. Dat is een kwart méér dan vorig jaar rond dit tijdstip.

Controles op ergernissen met blauw op straat

Boa's zijn surveillerend aanwezig in de wijken. Dat blijkt ook uit het overzicht van processen-verbaal door de boa's. Opvallend is de toename van bekeuringen voor ongeoorloofd parkeren in de blauwe zone en hondenoverlast.

Omschrijving proces verbaal

Zie het origineel