Politie Gelderland-Midden

Schietpartij Arnhem (update)

Publicatiedatum: 19-7-2010 11:35:57

ARNHEM - In het onderzoek naar de schietpartij, die zich in de vroege ochtenduren van zaterdag 17 juli voordeed in de Arnhemse binnenstad, heeft de recherche een vierde vuurwapen aangetroffen. Twee verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Een 23-jarige Arnhemmer zit nog vast.

Rond vijf uur zou er geschoten zijn op de Korte Hoogstraat waarbij een 32-jarige man uit Velp werd geraakt. De man was lichtgewond en meldde zich kort na het voorval bij het politiebureau aan de Beekstraat. Agenten gingen vervolgens op onderzoek uit en troffen in de omgeving drie mannen aan waarvan er zeker één aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeed. Het trio, twee Arnhemmers van 23 en 32 jaar en een 29-jarige man uit Duiven, werd aangehouden.

Sporen
In het daarop volgende onderzoek werden tot dusver vier vuurwapens en munitie aangetroffen. Ook werden sporen op straat aangetroffen die een schietpartij bevestigen. Verder kon na onderzoek worden uitgesloten dat de 32-jarige Arnhemmer en de Duivenaar een rol hadden gespeeld bij het schietincident. Wel wordt beiden verboden wapenbezit verweten omdat de Arnhemmer een vuurwapen op zak bleek te hebben. Bij de Duivenaar was munitie gevonden. De 23-jarige Arnhemmer zal deze week worden voorgeleid aan de Officier van Justitie vanwege zijn rol bij de schietpartij.
(079177)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---