Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - politie zoekt getuigen van poging beroving      |

In de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli heeft rond middernacht een poging tot beroving plaatsgevonden op de fietsburg (Spijkerpad) over de Den Elterweg. De verdachte en het slachtoffer zijn hierbij met elkaar slaags geraakt. De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.


Het 19-jarige slachtoffer verklaarde op het politiebureau dat hij rond middernacht over de fietsbrug reed richting Warnsveld, toen hij door een jongen en een meisje tot stoppen werd gebracht, doordat er een fiets tegen zijn fiets werd gegooid. Vervolgens moest het slachtoffer zijn broekzakken leegmaken. De verdachte dreigde ondertussen met vermoedelijk een nepvuurwapen. De verdachte en het slachtoffer raakten vervolgens slaags. Vervolgens weet het slachtoffer op te staan en weg te fietsen. Er is niets buitgemaakt. Wel liep het slachtoffer bij de vechtpartij enkele lichte verwondingen op. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-8000.

|     |Eefde - Tweetal aangehouden na vernieling bushokje        |

De politie in Eefde heeft in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli twee minderjarige verdachten aangehouden voor het vernielen van een bushokje.


De politie kreeg rond 01.15 uur de melding van een getuige dat er een bushokje werd vernield aan de Zutphenseweg. Ter plaatse kon de politie de twee minderjarige verdachten uit Zutphen aanhouden voor de vernieling en voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Zutphen - aanrijding onder invloed                        |

Een 29-jarige automobilist uit Zutphen is in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli aangehouden voor het onder invloed van alcohol veroorzaken van een aanrijding met veel materiële schade.


De automobilist is rond 01.25 uur op de Kanonsdijk de macht over het stuur verloren en tegen een geparkeerde auto, een lantaarnpaal en een winkelgevel gebotst. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.0 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De plek van het incident is enige tijd afgezet voor onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie. --Einde berichten--
-----------------------

(





(



---- --