Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 19-07-2010

Doorrijder aangehouden

ZEIST- De politie hield zondagavond een verdachte aan die doorreed nadat hij met zijn auto andere autos had aangereden.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie de melding dat er een automobilist was doorgereden nadat hij bij een geparkeerde auto in de Cornelis Schellingerlaan schade had veroorzaakt. Vervolgens zou hij zijn auto geparkeerd hebben in de Jacoba van Beierenlaan en zijn weggelopen. Later volgde nog een melding van een derde beschadigde auto.

In de genoemde straten troffen agenten twee beschadigde autos aan. Tevens troffen zij een man op straat aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Agenten spraken hem aan. Hij vertelde een onsamenhangend verhaal en rook naar alcohol. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, maar wel van de autosleutel die paste op de auto die zou zijn doorgereden. Hierop hielden agenten de 31-jarige man uit Zeist aan.

Op het bureau blies hij 590 ug/l. De verdachte vond het nodig verzet te bieden tijdens zijn ophouding en een agent liep daarbij licht letsel op. Deze agent deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.