Politie Zeeland


---

1342-2010 Inbraak in twee bedrijven in Heinkenszand
In twee bedrijven aan de Schouwersweg in Heinkenszand is in de late zondagavond ingebroken.
Om ongeveer 00.45 uur kreeg een alarmcentrale van één van de twee bedrijven een inbraakmelding. Zij rapporteerden dit aan de eigenaar van het bedrijf.

Deze was binnen vijf minuten ter plekke en constateerde de inbraak. Ook zag hij dat er bij een ander bedrijf in de straat een deur openstond. Ook daar bleek ingebroken te zijn.

Uit het eerste bedrijf is een onbekend geldbedrag meegenomen, bij het tweede bedrijf is vooralsnog niets weggenomen.

In beide gevallen werd, door de inbreker(s), een deur geforceerd om het pand te betreden.

1343-2010 Dronken snorfietser betrapt, Middelburg
Een 45-jarige Vlissinger is betrapt op het rijden onder invloed op zijn snorfiets.
De man reed over de Koestraat in Middelburg omstreeks 02.30 uur vannacht toen hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie.

Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij bijna vijf keer teveel had gedronken. Daarom kon hij meteen zijn rijbewijs inleveren.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie gaat beslissen of en wanneer hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

1344-2010 Inbraak in woning, Terneuzen
Bij een inbraak in een woning aan de Klaprooslaan in Terneuzen werd een deur geforceerd door de dader(s).
De inbraak vond plaats in de nacht van zondag op maandag, tussen 02.30 en 03.00 uur.

Uit de woning is o.a. een portemonnee met bankpasjes weggenomen. De technische recherche van Politie Zeeland gaat sporenonderzoek in de woning aan de Klaprooslaan doen.

1345-2010 Man aangereden in Goes
In de nacht van zondag op maandag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Patijnweg in Goes.
Omstreeks 04.05 uur reed een 57-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal over de Patijnweg in Goes, toen er ineens, bij de verkeerslichten bij Ockenburg, een man midden op de weg stond.

Beide kwamen met elkaar in aanraking en de voetganger, een 28-jarige Belg uit Laakdal, is lichtgewond geraakt. Hij heeft wat schaafwonden opgelopen en tanden door zijn lip. De Belg is overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen behandeld te worden. Hij krijgt een proces-verbaal.