Gemeente Eindhoven

SPIL-centrum Boschdijk feestelijk geopend

Een heleboel kinderen, een paar echte hofdames en maar liefst twee wethouders kwamen er zaterdag 17 juli aan te pas om het SPIL-centrum Boschdijk in Woensel-West te openen. Samen bevrijdden ze de sleutel uit een hoge paal en voor de ogen van vele buurtbewoners werd de deur geopend.

De rest van de middag konden belangstellenden het splinternieuwe gebouw bekijken. Hier huizen samen: Zuidzorg Consultatiebureau, Peuterplaza Boschdijk, Korein Kinderplein, Basisschool 't Palet en de Buurtinfowinkel.

Wethouder Mary Fiers (wonen, wijken en burgerparticipatie) sprak ook namens wethouder Lenie Scholten (jeugd, welzijn en zorg) en vertelde dat ze blij en opgelucht was dat na jaren van voorbereiden, het gebouw er eindelijk stond. Ze vroeg aan de kinderen van Woensel-West wat ze ervan vonden, en die waren zonder meer enthousiast over de mooie ruimtes en de mooie speelplaats. Er volgde een middag van speurtochten, workshops, lekkere hapjes en kennismaken met al het moois dat het nieuwe SPIL-centrum de buurt te bieden heeft.