Gemeente Boekel


Werkzaamheden âombouw en wegdeksanering N605 in de gemeenten Uden, Boekel en Gemert-Bakelâ

De werkzaamheden aan de ombouw en wegdeksanering N605 zijn in volle gang. Aan de noordzijde is de eerste fase (werkvak noord A) voor het grootste deel afgerond.

Op maandag 24 mei 2010 is aangevangen met werkvak noord B. De werkzaamheden richten zich op de ombouw en wegdeksanering van de Elzen tot aan de Zeelandsedijk. Door het goede weer en goede inzet van de aannemer is het mogelijk om werkvak noord B eind juli open te stellen voor het doorgaande verkeer. In week 34 worden de werkzaamheden hervat en wordt het laatste werkvak, werkvak noord C, uitgevoerd.

Werkvak noord C wordt niet gereconstrueerd. De huidige staat van dit werkvak wordt alleen verbeterd. De werkzaamheden aan dit werkvak zullen daarom maar één week in beslag nemen.
Aansluitend word de definitieve deklaag en de definitieve markering aangebracht aan de noordzijde en de zuidzijde van de kern Boekel.

Het aanbrengen van de definitieve deklaag (de geluidsreducerende deklaag) is bijzonder werk.
Om de definitieve deklaag voldoende te laten hechten aan de onderlaag wordt er een kleeflaag aangebracht. Deze kleeflaag heeft een dag rust nodig om vervolgens zijn functie te kunnen vervullen. Wordt er gedurende deze dag gebruik gemaakt van de weg dan is de kans groot dat er vervuiling aan (motor)voertuig en/of kledij optreedt. De aannemer kan hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld, omdat de weg volledig is afgesloten.
De tweede dag wordt de definitieve deklaag aangebracht. Om voldoende sterkte te verkrijgen is het noodzakelijk dat de deklaag na het aanbrengen de tijd krijgt om af te koelen. Per fase (noordzijde en zuidzijde) is de N605 een paar dagen afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van (brom)fietsverkeer. Er zal streng toezicht worden gehouden dat iedereen de dan geldende verkeersregels naleeft en gedurende deze periode geen gebruik maakt van het werkvak.

Voor zowel de werkzaamheden aan werkvak noord C als het aanbrengen van de definitieve deklagen wordt de N605 afgesloten. Het lokale verkeer wordt omgeleid met behulp van kleine omleidingsroutes. Op onderstaande kaart is werkvak noord C in het rood weergegeven. De kleine omleidingsroutes die van kracht zullen zijn, zijn in het blauw weergegeven.

Omdat gedurende de civiele werkzaamheden werkvakken volledig worden afgesloten wordt het doorgaande verkeer door middel van een grote omleidingsroute omgeleid. De grote omleidingsroute is in het groen weergegeven. De grote omleiding voor het doorgaande verkeer is gedurende de gehele uitvoeringsperiode (mei 2009 - november 2010) van kracht. De kleine omleidingsroutes ten behoeve van werkvak noord C met aansluitend de volledige afsluiting aan de noordzijde, zijn gedurende de uitvoeringsperiode van augustus 2010 tot en met medio september 2010 van kracht. De laatste twee weken van september zijn de verkeersmaatregelen voor de volledige afsluiting van de zuidzijde van kracht.

Houd onder andere deze website in de gaten voor berichtgeving in een later stadium.

Tijdens de uitvoeringsperiode wordt u in de gelegenheid gesteld om een kijkje te komen nemen en om vragen te stellen met betrekking tot de uitvoering. Hiervoor kunt u elke dinsdag van 9.00 â 10.00 uur terecht in de keet aan de Gemertseweg 12(a). U kunt zich dan melden bij de toezichthouder, dhr. J. van Alphen.

Voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar de projectleider van de ombouw en wegdeksanering N605, de heer G. van Leeuwen. Zijn e-mailadres is gerben.van.leeuwen@megaborn.com. U krijgt dan spoedig een reactie terug.