Gemeente Barneveld


Herinrichting sportcomplex Norschoten gedeeltelijk doorgeschoven naar mei 2011

De herinrichting van sportcomplex Norschoten is gedeeltelijk doorgeschoven naar mei 2011. Oorspronkelijk zou de herinrichting in juni 2010 starten. Door verwarring over de uitvoering van de werkzaamheden op grond van het bestek, bleek die datum niet haalbaar. Voor Voetbalvereniging SDV Barneveld is het daardoor niet mogelijk om voor de start van het seizoen 2010/2011 het derde kunstgrasveld te gebruiken. In overleg tussen gemeente en VV SDV Barneveld is besloten om het 3e kunstgrasveld aan het begin van het voetbalseizoen 2010/2011 te realiseren en de overige onderdelen van het herinrichtingsplan naar mei 2011 door te schuiven.

Herinrichting sportcomplex Norschoten

De herinrichting van sportcomplex Norschoten bestaat uit een flink aantal aanpassingen op en rond de voetbalvelden van voetbalvereniging SDV Barneveld (VV SDVB). De belangrijkste daarvan zijn de aanleg van een kunstgrasveld inclusief nieuwe veldverlichting, het verleggen van één van de velden en het aanleggen van beregening op het hoofdveld, twee andere velden en de keeperstraininghoek.

Aanbesteding herinrichting

Deze herinrichting was op 1 juni 2010 definitief aanbesteed. De werkzaamheden zouden een week later starten. Al snel bleek echter verwarring over de uitvoering van de werkzaamheden op grond van het bestek. De overeenkomst tussen gemeente en aannemer werd daarop ontbonden. Vervolgens is het werk aan de tweede inschrijver voorlopig gegund. Hierop kwam echter bezwaar van één van de overige inschrijvers, waarop is besloten de aanbestedingsprocedure te stoppen. Een nieuwe aanbestedingsprocedure wordt nu gestart. Het doorlopen van een dergelijke procedure kost tijd, waardoor het niet mogelijk is om de werkzaamheden aan het sportcomplex voor het komende speelseizoen 2010/2011 uit te voeren.

Overleg met VV SDV Barneveld

VV SDVB keek uit naar het spelen op een vernieuwd sportcomplex komend seizoen en is daardoor zeer teleurgesteld. Het uitstellen van fase 3 heeft op korte termijn aanzienlijke logistieke en commerciële gevolgen. De gemeente en het bestuur van VV SDVB hebben de situatie besproken en besloten om het 3^e kunstgrasveld in september 2010 te realiseren en de overige werkzaamheden aan het sportcomplex Norschoten naar mei 2011 door te schuiven.

Maatregelen

De gemeente heeft het onderhoud van de vier natuurgrasvelden op sportcomplex Norschoten hervat. De verwachting is dat de velden begin september 2010 speelklaar zijn voor VV SDVB. De gemeente onderzoekt verder de mogelijkheden voor het verplaatsen van een deel van de activiteiten van VV SDVB naar andere (gemeentelijke) sportcomplexen. Dit is noodzakelijk om de logistieke problemen bij de start van het seizoen en tijdens de aanleg van het 3^e kunstgrasveld op te vangen.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl