Gemeente Anna Paulowna

Kermisboodschap van burgemeester
Burgemeester Hans van den Doel

Beste kermisgangers van de gemeente Anna Paulowna,

Â

Wij zijn nog maar net bekomen van de festiviteiten rond het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika en nu al staat onze kermis voor de deur. Het jaarlijks fenomeen, waar heel veel inwoners naar uitkijken!

Superman

De kermis van afgelopen jaar was geslaagd. Toen beeldde de organisatie mij af als âsupermanâ met boxen als spierballen. In goed overleg met de horeca zijn we het dit jaar eens geworden over de muziek.

Â

RespectÂ

Het is nu voor ons allemaal belangrijk het vertrouwen dat de direct omwonenden ons dit jaar geven niet te schenden. Respect voor de ander is belangrijk. Ook op de kermis. Net als vorig jaar moet je als gemeente goede afspraken maken over de handhaving. We voeren in die zin een streng preventiebeleid, waarmee we goedwillende kermisvierders tegen een relatief kleine groep anders willenden beschermen.

Â

Controle op drugs

Vorig jaar viel het op dat het drugsgebruik onder de feestgangers tijdens de kermis â ook in de horeca- groter was dan de voorgaande jaren. Dat vinden we geen goede zaak, want we zagen dat het drugsgebruik het gedrag van de gebruikers op een negatieve manier beïnvloedt. Inmiddels heb ik hierover gesproken met de betrokken horecaondernemers en we hebben afgesproken dat zij in hun huisregels opnemen, dat kermisgangers bij binnenkomst op drugs gecontroleerd kunnen worden. Als iemand weigert hieraan mee te werken mag de horecaondernemer de toegang weigeren.

Â

Veiligheid

Ik denk dat deze maatregelen een bijdrage leveren aan de veiligheid en het plezier van de kermisgangers. Maar het voorkomen van ongeregeldheden en vernielingen is een taak van ons allemaal! Een leuke kermis maken we samen.

Â

Tot ziens op de kermis.

Â

Hans van den Doel
Burgemeester Â
Â