Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 juli 2010

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 44-jarige vrouw uit Enschede heeft zondag 18 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar 44-jarige partner. (2010065202)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietsendief aangehouden

Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede werd zondag 18 juli aangehouden, omdat hij verdacht wordt van fietsendiefstal.

Zondagavond 18 juli omstreeks 21.00 uur zag een oplettende getuige een man fietsen. De man trok tijdens het fietsen een fietskar met daarin een op slot zijnde damesfiets. De getuige vertrouwde het niet helemaal en schakelde de politie in. De politie trof de man op Het Rozendaal aan. Tijdens het aanspreken sprong de man weer snel op de fiets en wilde er tussenuit gaan. Gelukkig waren de agenten sneller en konden ze de man overmeesteren. De man, een 42-jarige Enschedeër, werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de eigenaar van de fiets en de kar te achterhalen. (2010065178)

Autokraker aangehouden

Almelo

Zondagmiddag 18 juli omstreeks 17.30 uur zag een getuige een man een auto openbreken op het terrein van het Heracles stadion in Almelo. De getuige gaf een goede beschrijving van de dader. De politie startte direct een onderzoek. Het bleek te gaan om een 45-jarige Almeloër. De man kon even later in een woning aan de Wondestraat worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Mogelijk dat de man in meerdere auto's heeft ingebroken. (2010065157)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en raakt rijbewijs kwijt

Almelo

Een 42-jarige automobilist uit Rijssen raakte zondag 18 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een aanrijding veroorzaakte.

Zondagavond 18 juli omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zuiderstraat in Almelo. Een 42-jaruige automobilist uit Rijssen was achterop een 31-jarige automobiliste uit Almelo gereden. De veroorzaker had blijkbaar een kort lontje en was erg aangebrand. Omdat het vermoeden bestond dat de 42-jarige automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,64 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010065193)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Almelo

Een 45-jarige motorrijder uit Almelo raakte maandag 19 juli gewond bij een eenzijdige aanrijding in Almelo.

Maandagmorgen 19 juli omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Een 45-jarige man uit Almelo reed met zijn motor over de Van Rechteren Limpurgsingel. Om nog onduidelijke reden verloor de man de controle over zijn motor en kwam ten val. De man kwam tegen een boom tot stilstand. Hij werd met ernstig letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. Daar is door een GGD-arts bloed afgenomen, omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol had gereden. (2010065218)

Man aangehouden na bedreigingen

Enschede

Een 29-jarige man uit Enschede werd zondag 18 juli aangehouden, omdat hij diverse mensen had bedreigd. De man was omstreeks 17.00 uur in het ziekenhuis en vroeg omstanders om geld. Toen de man geen geld kreeg bedreigde hij een 18-jarige man. De beveiliging van het ziekenhuis kon de man aanhouden. Hij is direct overgedragen aan de politie en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010065141)

Doorgedraaide man gooit ramen in

Hengelo

Een 33-jarige man uit Hengelo werd zondagavond 18 juli aangehouden, omdat hij de ruiten van zijn woning aan de Theresiastraat in Hengelo en die van de buren had ingegooid. Daarna ging de man naar de Tuindorpstraat en wilde daar ook de ruiten ingooien. Daar werd de 33-jarige overmeesterd en overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010065166)

Auto in brand gestoken, politie zoekt getuigen Enschede
Zondagmorgen 19 juli omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een autobrand aan de Lage Bothofstraat in Enschede. De brandweer heeft de auto kunnen blussen. Het gaat vermoedelijk om brandstichting.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brandstichting. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010065241)

Landbouwvoertuig gestolen, politie zoekt getuigen Losser
Maandagmorgen 19 juli omstreeks 07.00 uur deden medewerkers van een bedrijf aan De Zoeker Esch in Losser een vervelende ontdekking. Tussen zaterdagmiddag 17 juli 12.30 uur en maandagmorgen 19 juli hebben inbrekers een bezoek gebracht bij hun bedrijf en hebben een landbouwvoertuig meegenomen, ter waarde van enkele duizenden euro's. De dieven hebben het hekwerk vernield om doorgang te krijgen. Het betreft een landbouwvoertuig van het merk Deutz-Fahr, type Agrokid 230 met het chassisnummer 20034.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van het landbouwvoertuig of weten waar deze nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010065290)