Lottomiljonair uit Friesland meldt zich

19/07/2010 12:26

De Lotto

Rijswijk, 19 juli 2010 - De vermiste winnaar van de Lottoprijs van 1 miljoen euro uit Friesland heeft zich bij De Lotto gemeld. De organisatie van Lotto stuurde afgelopen week een bericht uit over een Lottowinnaar van 1 miljoen euro uit Friesland die zich nog niet gemeld had. De trekkingsdatum was zaterdag 10 juli. Het winnende lot met de getallen 1-22-25-26-32-39 is verkocht bij Primera De Primeur aan de Trambaan in Oosterwolde. De winnaar heeft zich vandaag alsnog gemeld bij De Lotto in Rijswijk en komt uit de gemeente Ooststellingwerf.

Ik koop iedere week een Lottolot en controleer meestal een paar dagen na de trekking of ik iets gewonnen heb. Wat ik leuk aan Lotto vind, is het zelf uitkiezen van de nummers. Ik heb daar een goed gevoel bij. Toen ik mijn lot controleerde, dacht ik: dit kan niet! Ik kon niet geloven dat ik 1 miljoen euro had gewonnen. Mijn man en ik willen eerst goed nadenken over wat we willen doen met het prijzengeld. Met zo'n groot bedrag moet je toch verstandig omgaan," aldus de gelukkige winnares.

Het winnende Lottolot is verkocht bij Primera De Primeur aan de Trambaan 1A in Oosterwolde. Hier wordt vrijdag 30 juli om 10.00 uur een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren. Daarnaast zijn er voor alle klanten ijsjes.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 17 juli is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 30 miljoen euro. Op dit moment de hoogste Lotto Jackpot ooit in Nederland.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.