Gemeente Het Bildt


Middelseegemeenten bijna klaar voor de Wet BAG

19-07-2010 11:44

De vier Middelseegemeenten zijn druk bezig met de invoering van de Wet BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen).

De Wet BAG is één van de basisregistraties die de overheid invoert om de dienstverlening te verbeteren. Om te kunnen aansluiten op de landelijke voorziening moeten de gemeenten in kaart hebben gebracht wat er feitelijk in hun gemeente aanwezig is aan adressen en gebouwen.

Gegevens die voor de BAG van belang zijn, zijn onder andere: huisnummer, straatnaam, postcode, bouwjaar, gebruiksdoel en gebruiksoppervlakte. De meeste gegevens zijn wel aanwezig maar sommige gegevens ontbreken nog. Dit komt vooral omdat bij oudere gebouwen nooit alles is geregistreerd. Deze gegevens zijn echter wel noodzakelijk voor de BAG.

Om deze informatie toch te achterhalen zullen er mensen van de vier gemeenten het veld ingaan om de ontbrekende gegevens alsnog te verzamelen.

Het kan in de komende weken dan ook voorkomen dat u medewerkers van de gemeente bij u in de buurt aantreft voor het aanvullen van ontbrekende gegevens. Mocht het nodig zijn dan kunnen zij bij u aanbellen met vragen omtrent uw woning of erf. Deze medewerkers zullen zich legitimeren en zijn bevoegd om uw woning en erf te betreden.

Mocht u nog vragen hebben over BAG dan kunt u natuurlijk contact opnemen met uw gemeente.


---