Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontrole op zondag tijdens Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 19-07-2010 o Het team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles. Op de tweede avond controleerde het team, samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), op diverse locaties in Nijmegen. In totaal werden 2369 blaastesten afgenomen. Tegen 18 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt na rijden onder invloed. Eén persoon weigerde medewerking, ook aan een bloedproef.

De politiemensen begonnen zondagavond rond 19.00 uur met de alcoholcontroles. Die vonden afwisselend plaats op de Industrieweg, Koopvaardijweg, Scheepvaartweg, Kanaalstraat, Graafseweg en St. Annastraat. Er zijn in totaal 22 ademanalyses afgenomen, waarvan er vier onder de wettelijk strafbare limiet uitkwamen.

Tegen 18 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt, daaronder zeven beginnend bestuurders. Voor deze groep gelden strengere regels; één beginnend bestuurder blies een waarde van 870 ug/l (de strafbare grens ligt bij 88), dit betekende direct invordering van het rijbewijs. Daarnaast vorderde de politie van nog vijf bestuurders het rijbewijs in vanwege hoge ademanalyse-uitslagen. Tegen de weigeraar van de bloedproef is proces-verbaal opgemaakt.

Andere verkeersovertredingen

Hoewel de controles voornamelijk gericht waren op alcohol letten de agenten ook op andere zaken die te maken hebben met de verkeersveiligheid. Zo zijn er drie bekeuringen uitgedeeld voor een snelheidsovertreding, eentje voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, één voor het rijden zonder in bezit te zijn van een rijbewijs en tot slot twee wegens onverzekerd rijden.

Regel de BOB

Een feest blijft pas een feest als iedereen ook daarna weer veilig thuiskomt. Regiopolitie en KLPD dragen deze boodschap tijdens de Vierdaagse uit en controleren tijdens de Vierdaagsefeesten intensief op het gebruik van alcohol in het verkeer. In en rond Nijmegen vinden op wisselende tijden en locaties controles plaats. Een speciaal BOB-promotieteam is preventief in de stad aanwezig en sluit in de avonduren bij de politiecontroles aan om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten. (08)

Laatst gewijzigd 19-07-2010 12:53 | © Regio Gelderland-Zuid |