Modeontwerper Daryl van Wouw ontwerpt couture voor auto

19/07/2010 13:01

Press Release

"Ik heb nooit eerder couture voor een auto ontworpen, dus ik heb de auto benaderd als mens met een gezicht en een voor- en achterkant."

Daryl van Wouw is samen met Ford de uitdaging aangegaan om een jurk te ontwerpen voor de Ka Couture. Deze 'one-of-a-kind' Ka Couture by darylvanwouw-'dress' is tijdens de Amsterdam Fashion Week gepresenteerd aan de lucky few die een Ford Ka Couture hebben gekocht.

"In eerste instantie dacht ik dat ik een jurk moest ontwerpen die geïnspireerd was op een auto, maar het was de bedoeling dat het letterlijk een jurk vóór een auto moest zijn," aldus Daryl van Wouw. "Ik heb nooit eerder couture voor een auto ontworpen, dus ik heb de auto benaderd als mens met een gezicht en een voor- en achterkant."

Vanuit die invalshoek heeft hij de stoere 'car-dress' ontworpen, die de stijlvolle Ka Couture zeer goed staat. De volledig lederen, tailor-made creatie is geïnspireerd op de AW10/11 collectie by darylvanwouw en is een exclusieve 'one-off', die Ford in de toekomst gaat gebruiken voor speciale gelegenheden.

Ford legt met het thema 'Couture' een duidelijke link naar design en mode. Ford ziet dan ook in Daryl van Wouw voor dit project de perfecte 'partner-in-design'.

"Ik ben gewend mijn stijl te communiceren via kleding. De Ford Ka doet dit met een eigenzinnige en uitgesproken look en is daarmee in mijn ogen de 'rebel' onder de auto's. Daarom is het heel leuk om een creatie te ontwerpen, juist voor deze Ka," aldus Daryl van Wouw.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ka-couture.nl