Gemeente Tilburg

Persbericht
19 juli 2010

Parkeergarage Koningsplein open tijdens kermis

Renovatie verloopt volgens planning

Parkeergarage Koningsplein is open tijdens de Tilburgse Kermis. Wethouder Roel Lauwerier (infrastructuur en mobiliteit): "De eerste fase van de renovatie van parkeergarage Koningsplein is succesvol afgerond vóór het begin van de kermis. Bij de planning is bewust rekening gehouden met de kermis, zodat de vele bezoekers van de Tilburgse Kermis optimaal kunnen parkeren in het centrum. De renovatie verloopt erg goed. Het verschil tussen oud en nieuw is op dit moment al goed zichtbaar. Over een aantal maanden hebben we een prachtige, veilige en comfortabele garage waar alle kortparkeerders en abonnementhouders weer terecht kunnen."

Renovatie Koningsplein

De renovatie verloopt volgens planning. Fase één is gestart op 17 mei en 17 juli 2010 afgerond. Na de Tilburgse Kermis start fase twee. Volgens planning duurt fase twee tot begin december 2010. De gemeente voert de renovatie van de vloer van parkeergarage Koningsplein in twee fasen uit, zodat de garage tijdens de werkzaamheden niet volledig dicht hoeft. Toch zijn er onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Alleen houders van een bewonersabonnement kunnen tijdens de renovatie in parkeergarage Koningsplein terecht. De andere abonnementhouders moeten uitwijken naar parkeergarage Louis Bouwmeesterplein (ook tijdens de Tilburgse Kermis). Naast het vervangen van de vloer past de gemeente de rijrichting in de parkeergarage aan en de in- en uitritten. Doel is een betere aansluiting op de rijrichting van de Cityring.

Meer informatie over parkeren, een foto van hoe parkeergarage Koningsplein er nu uitziet en een impressie van hoe het gaat worden staan op www.tilburg.nl/parkeren.

---