Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.35 uur

Utrecht, 19-07-2010

Overvaller aangehouden

NIEUWEGEIN In het onderzoek naar de overvallen op een winkel aan het Drilleveld op donderdag 1 juli en dinsdag 6 juli op een winkel gelegen in het Makadocenter, is een verdachte aangehouden.

Het gaat om een 18-jarige man uit Nieuwegein. Beelden van de overvallen werden woensdag 14 juli getoond in een uitzending van Bureau Hengeveld bij RTV-Utrecht. Mede daardoor kwam de politie achter de identiteit van de overvaller, waarop hij eind vorige week werd aangehouden.

De verdachte zit vast voor nader onderzoek en verhoor en wordt dinsdag 20 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht.

Bromfietsers botsen

HOUTEN Bij een botsing tussen twee bromfietsers, raakte een 18-jarige man uit Houten gewond. Hij liep vermoedelijk een gebroken kaak op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De andere bromfietser, een 17-jarige man ook uit Houten, liep geen letsel op. De aanrijding ontstond op zondag 18 juli omstreeks 20.35 uur toen de 18-jarige rijdend over de Odijkseweg ter hoogte van het Zadelmakersgilde geen voorrang aan de 17-jarige bromfietser. De bromfiets van de 18-jarige moest in verband met de schade worden weggetakeld.

Snelle automobilist bekeurd

NIEUWEGEIN Een 28-jarige automobilist uit Almere liep zondag 18 juli omstreeks 11.10 uur tegen de lamp toen hij met hoge snelheid over de Buizerdlaan reed.

Hij reed 20 kilometer sneller dan was toegestaan. Verder bleek dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd en dat hij nog een eerdere boete van 504 euro moest betalen.

Bromfietser gewond

BENSCHOP Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein raakte gewond bij een val met zijn scooter. De Nieuwegeiner reed zondag 18 juli omstreeks 12.45 uur over het Boveneind noordzijde.

Vermoedelijk door een hobbel in de weg verloor hij de controle over zijn scooter en kwam ten val. Hij liep enkele schaafwonden op en klaagde over pijn aan rug en benen. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.