Watersportverbond - KNWV

Geslaagde Pico-dag bij WV de Eem in Baarn

maandag 19 juli 2010

Vorig weekend organiseerde de Baarnse Watersportvereniging De Eem een Laser Pico-dag. Hiervoor was de trailer met vijf Laser Picoâs gehuurd van Sailcenter in Almere en het Watersportverbond.

Pico's op de Eem - foto BWV De Eem Een kort verslagje van deze dag: "Nadat de trailer met bootjes op vrijdag was opgehaald wilden we even kijken hoe alles in elkaar zat en hoe moeilijk het was om er in te varen. Al snel schoten er 3 bootjes van links naar rechts voor het vlot heen en weer over de Eem. Vol met enthousiaste jeugdleden (en
volwassenen die het ook niet konden laten).

Zondag begon het pas om 12 uur te waaien, maar daarna voeren de Picoâs voortdurend af en aan. De belangstelling was groot, zowel van de jeugd als van de volwassenen.

En ja, er sloeg er weleens een om, maar binnen de minuut zeilde de drenkeling weer verder. Nog voor de top van de mast in het water lag zaten ze al op het zwaard en kwam de boot weer overeind en voer weer verder. Veel kinderen die het zeilen in een Valk nog moeilijk vonden zeilden in een Pico alleen of met zân tweeën. Doordat de Pico zo snel reageert op alles wat je doet, leer je zeer snel, en dat gaf iedereen een kick.

's Middags waren er pannenkoeken, ijs en watermeloen en veel te snel was de dag al weer om. De vraag kwam of er de volgende dag niet nog even gezeild kon worden. Dat kon, en dus is er maandag en ook dinsdag nog gevaren!" - Wiegher van BWV De Eem.

Enthousiast?
Klinkt dit leuk en bent u enthousiast om de bootjes ook eens te huren? In de maanden augustus en september is de trailer met Laser Picoâs nog regelmatig vrij! Ook de trailer met Optimisten en sit-up kanoâs van het Watersportverbond zijn in de periode vanaf half augustus tot en met september nog grotendeels vrij.

Wil uw vereniging ook eens een watersportdag voor de jeugd organiseren en hebt u hiervoor materiaal, surfpakken of zwemvesten nodig? Neem dan contact op met Anna Bertling van het Watersportverbond: 030-7513719 of anna.bertling@watersportverbond.nl.

Kijk voor meer informatie op:

* www.sailcenter.nl

* http://www.de-eem.com/