Politie IJsselland

Auto-inbraken

Zwolle, 19-07-2010

In de nacht van zondag 18 juli op maandag 19 juli zijn op de Ruusbroecstraat meerdere autos opengebroken. In ieder geval in zeven autos is ingebroken. Het is nog onduidelijk wat er uit de autos ontvreemd is. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mogelijke getuigen van deze inbraken. Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving van de Ruusbroeckstraat wat te maken kan hebben met deze reeks auto-inbraken dan wordt u verzocht contact op te nemen met politieteam Zwolle-Oost via 0900-8844.

Daarnaast wil de politie nogmaals benadrukken dat het van belang is om uw eigendommen (denk aan navigatiesystemen) uit uw auto te halen. De aanwezigheid van tassen, navigatiesystemen, laptops e.d. in autos maken het interessant voor een dief om in te breken en uw spullen weg te nemen.

Gezien de vakantieperiode is aangebroken pakken ook veel mensen de avond voor vertrek hun auto in. Zon volgepakte auto heeft helaas ook een aantrekkingskracht op dieven. In veel gevallen geldt namelijk nog steeds de gelegenheid maakt de dief.