Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 19 juli

Alkmaar, 19-07-2010 o 14.30 uur

Onenigheid op Texelse boot

Den Helder, zondag 18 juli

Een 36-jarige man uit Breezand en een 49-jarige man uit Bussum werden zondagavond rond 21.45 uur aangehouden bij de Texelse boot. De politie kreeg een melding dat er een conflict was op de boot naar aanleiding van een aanrijding. Ter plaatse bleek dat bij het laden van de boot een passagier van een auto de achterdeur had geopend terwijl er een auto langsreed. Deze langsrijdende auto liep hierdoor schade op. De bestuurster ging naar de auto met de vijf mannen. Zij wilden echter niet meewerken aan de uitwisseling van gegevens. De agenten gingen de boot op en spraken met beide partijen af buiten de boot plaats te nemen. Van de boot af probeerden de agenten duidelijk te krijgen wie de deur nu geopend had van de auto. De mannen verkeerden duidelijk onder invloed van alcohol en waren erg vervelend. Uiteindelijk kwam boven water dat de 36-jarige verdachte de deur had geopend. Een agent vroeg hem om zijn identiteitsbewijs. Dit wilde de man niet geven. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat als hij niet mee wilde werken, hij zou worden aangehouden gaf de man aan dat de agent dat dan maar moest doen. De man begon zich vervolgens bij zijn aanhouding zo hevig te verzetten. Hij probeerde een agent op het hoofd te raken. Hij kon onder controle worden gebracht en werd in de politieauto geplaatst. Eén van de andere mannen uit de auto bemoeide zich met de aanhouding. Hij sloeg een agent op diens oog, waardoor deze een bloeduitstorting opliep. Ook hij werd aangehouden.

Brand in duingebied snel onder controle

Bergen aan Zee, zondag 18 juli

De brandweer kreeg zondagavond rond 21.45 uur opnieuw melding van een brand in het duingebied in Bergen aan Zee. Er werden twee brandhaarden aangetroffen; één vlakbij de Helmweg bij de Uilenvanger en één vlakbij uitzichtpunt De Fuik. De brandhaard bij de Uilenvanger had een grootte van 50 bij 25 meter, de ander was kleiner. De brandweer had door de snelle opschaling het vuur snel onder controle en kon rond 22.45 uur het sein brand meester geven. De politie doet ook onderzoek naar deze brand.

Aanhouding na bedreiging

Den Helder, zondag 18 juli

Een 42-jarige man uit Den Helder werd zondagavond rond 18.45 uur aangehouden op de Vletweg. De politie kreeg een melding dat er gevochten door een groepje op deze straat. Ter plaatse bleek dat een 36-jarige man onenigheid had gekregen met een andere man. Deze zei een pistool te gaan halen en ging weer weg. De 36-jarige man belde de politie. De man kwam terug met de 42-jarige verdachte en een derde man. Zij vroegen of hij wilde vechten. De 42-jarige man haalde een mes uit zijn broeksband tevoorschijn en haalde hiermee uit naar de 36-jarige man. Deze stapte opzij en haalde op zijn beurt een stanleymes uit zijn broekzak. Deze had hij bij zich omdat hij aan het behangen was. De 36-jarige man praatte op de verdachte in. Dit hielp, want de man stopte het mes weer terug in zijn broeksband en ging weg. De politie hield de 42-jarige man even later aan op de Vletweg.

Aanhouding voor mishandeling

Heerhugowaard, maandag 19 juli

Een 22-jarige man uit Heerhugowaard werd maandagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Jan Glijnisweg. De politie kreeg een melding dat de beveiliging van de kermis twee mannen had aangehouden die ruzie hadden gekregen met een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard. Deze had van de 22-jarige man een klap in zijn nek gekregen met zijn gipsarm. De beveiliging pakte de 17-jarige en 22 jarige man beet en trok ze naar buiten. Hier werd weer gevochten waarbij de 17-jarige jongen gewond raakte. De politie kwam om de 22-jarige man aan te houden. Deze ging echter door het lint. Hij sloeg een agent in het gezicht en schopte een agente, ook in het gezicht. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Twee autos te water

Andijk, zondag 18 juli

Bij een aanrijding zondagmiddag op de Kadijkweg raakten vier mensen gewond. Een 28-jarige automobilist uit Medemblik reed over deze weg uit de richting van Andijk en gaf geen voorrang aan de van rechts komende 58-jarige automobiliste uit Lutjebroek die van de Gedeputeerde Laanweg kwam. De auto van beide bestuurders raakte te water. De 58-jarige bestuurster had een hoofdwond. Zij zat alleen in het voertuig. De 28-jarige bestuurder en een 23-jarige vrouwelijke passagier hadden nekletsel. Een andere 22-jarige vrouwelijke passagier had nekletsel. Een vierde inzittende van dit voertuig, een 30-jarige man, was de enige niet gewonde. Alle vier de slachtoffers werden overgebracht naar het Westfries gasthuis.

Looddief aangehouden

Alkmaar, maandag 19 juli

Een 42-jarige Alkmaarder werd maandagochtend rond 01.00 uur aangehouden op het Doelenveld. De politie kreeg een melding van een getuige dat een man metaal aan het stelen was. Ter plaatse werd een man op een fiets aangetroffen. Hij werd staande gehouden en zijn fietstassen werden gecontroleerd. In beide fietstassen werd een flinke hoeveelheid lood aangetroffen. Hij werd aangehouden.

Vernielen bord brug

Heerhugowaard, zondag 18 juli

Een 17-jarige jongen ut Hoogwoud en een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard zijn zondagmiddag rond 17.45 uur aangehouden bij de Provinciale weg. Een getuige had gezien dat de jongens een bord van een brug probeerden te slopen. Ter plaatse troffen agenten een groep van circa 15 personen aan in het gras naast de brug langs het kanaal. Twee jongens uit de groep voldeden aan het signalement wat was opgegeven door de getuige. Er werd hen gevraagd of zij iets wisten over het bord. Het bord bleek verstopt te zijn onder een auto. De twee werden aangehouden voor vernieling.

Politiemotorrijder houdt meerdere bromfietsdieven aan

Alkmaar, zondag 18 juli 2010.

Rond 17.00 uur zag een politiemotorrijder op de Heilooer Tolweg twee jongemannen op ieder een scooter rijden. Eén van hen, een 20-jarige Amsterdammer, droeg geen helm. De politieman zette hem, en zijn 17-jarige metgezel uit Oudendijk, aan de kant.

Bij controle van de bromfietsen bleken ze beiden van diefstal afkomstig te zijn. De scooter waarop de 20-jarige reed was kort ervoor gestolen in Limmen. Het contactslot was verbroken en de eigenaar had nog geen kans gezien aangifte te doen. Zijn mobiele telefoon was ook weg en lag nog in onder de buddyzit van het voertuig. Bij de diefstal is mogelijk ook nog een derde persoon betrokken van wie de identiteit bij de politie bekend is. De twee verdachten zijn in verband met het nadere onderzoek in verzekering gesteld.

Later op de dag, rond 23.20 uur, stuitte dezelfde motoragent opnieuw op een bromfietsdief. Het ging hierbij om een 16-jarige jongen uit Alkmaar. Hij reed, ook zonder helm, over de Vondelstraat toen hij door de agent werd gecontroleerd. De bromfiets bleek eerder op de avond gestolen te zijn in Alkmaar. De eigenaar deed maandag 19 juli aangifte en tegen de verdachte, die voor de nacht werd opgesloten in een politiecel, wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Dronken scooterbestuurder moet rijbewijs inleveren

Hoorn, maandag 19 juli 2010.

Rond 02.30 uur liep een 19-jarige scooterbestuurder uit Zwaag tegen de lamp bij een routinecontrole op de Grote Noord. Hij bleek veel te veel alcohol te hebben gedronken en blies aan het bureau 515 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). De jongeman kreeg een proces-verbaal en zijn bromfietsrijbewijs werd onmiddellijk ingenomen.

Alcoholcontrole

Petten, Schagen, zondag 18 juli

Zaterdagavond werd van 21.00 tot 23.55 uur een alcoholcontrole gehouden op de Westerduinweg in Petten. Er werden 163 blaastesten afgenomen. Er was maar één overtreding van een 68-jarige automobilist. Hij blies 310 ug/l en kreeg een rijverbod van enkele uren opgelegd. Hierna werd tot 04.00 uur zondagochtend gecontroleerd op de Welmolen in Schagen. Hier werden vijf overtredingen geconstateerd. Een 19-jarige automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt. Deze beginnend bestuurder blies 475 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Het rijbeiwjs voor beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Bromfietser verzet zich bij aanhouding

Den Helder, zondag 18 juli 2010.

Rond 14.00 uur zag een surveillerende agent in de Koningstraat een 18-jarige jongeman uit Den Helder met zijn snorfiets rijden over het voetgangersgedeelte. Hij hield de jongeman staande en controleerde zijn gegevens. Hieruit bleek dat de man nog een paar honderd euro aan geldboetes open had staan. De agent hield de man aan en wilde zijn snorfiets naar het bureau over laten brengen. De verdachte verzette zich hier tegen.

Toen de agent de man beetpakte begon hij wild om zich heen te slaan en verzette hij zich. Hij werd naar de grond gebracht. Een vriend met een auto met een laadbak kwam de verdachte te hulp en wilde de snorfiets meenemen. De agent sommeerde hem dat niet te doen en dreigde met pepperspray. De vriend zag hierop van het inladen van de snorfiets af en sommeerde de aangehouden verdachte mee te werken. Met een ter assistentie gekomen andere agent lukte het de verdachte en de snorfiets over te brengen naar het bureau. De agent die de arrestatie had verricht raakte licht gewond aan zijn hand en vinger. Zijn polshorloge en zijn portofoon raakten beschadigd.

De verdachte heeft het totale boetbedrag dat nog voor hem open stond (337,50 euro) afgerekend. Na verhoor is hij in de loop van de avond met een nieuw proces-verbaal op zak, ondermeer wegens verzet tegen een ambtenaar in functie, heengezonden.