FloraHolland


Extra herinnering: Aanvoervoorschriften aangepaste stapelwagens A08 en N08

FLORAHOLLAND (19 juli 2010) - Sinds juni zijn er naast aangepaste FloraHolland-oud stapelwagens (N08) ook aangepaste Aalsmeer stapelwagens (A08) in de sierteeltketen in omloop. Verschillende gebruikers blijken problemen te ondervinden met het onderscheid tussen de stapelwagens waardoor deze op de verkeerde vestiging worden aangevoerd. Huidig bericht geeft ter herinnering de aanvoerschriften voor de A08 en N08 weer.

Waar mag ik welke stapelwagen aanvoeren?
De stapelwagenbestanden van Aalsmeer en de FloraHolland-oud vestigingen blijven tot het einde van het project (eind 2012) gescheiden. De stapelwagens kunnen tot die tijd niet door elkaar worden aangevoerd. Dit is noodzakelijk om verstoringen in de dagelijkse processen te voorkomen. Hieronder een overzicht welke stapelwagen waar mag worden aangevoerd:

Vestiging

Stapelwagens

Herkenbaar aan

Aalsmeer

Aalsmeer stapelwagens

A08-stapelwagens

Rode beugel en alleen te gebruiken met Aalsmeer slotplaat

Paarse kunststof onderdelen en alleen te gebruiken met Aalsmeer-slotplaat

Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo & Bleiswijk

FloraHolland-oud stapelwagens

N08-stapelwagens

Geen kunststof onderdelen, geen lage koppeling en alleen te gebruiken met FloraHolland-oud slotplaat

Oranje kunststof onderdelenen alleen te gebruiken met FloraHolland-oud slotplaat

Eelde *

Alle bovengenoemde stapelwagens


*) Eelde vormt een uitzondering, hier mogen beide stapelwagens aangevoerd worden: voor de fusie werd al gebruik gemaakt van zowel FloraHolland-oud als Aalsmeer stapelwagens. De infrastructuur en processen van Eelde zijn al ingericht op beide stapelwagens.

Wanneer stapelwagens op de verkeerde vestiging worden aangevoerd worden de slotplaten niet afgesleuteld en moeten de producten door de aanvoerder op de juiste kar overgezet worden.

Overige aanvoervoorschriften: gebruik legbordgaten en triangel Gebruik legbordgaten
De 5 bovenste legbordgaten, van zowel de A08 als N08, mogen niet gebruikt worden voor klokaanvoer. Dit geldt zowel voor de A08 als voor de N08. FloraHolland past de komende maanden eerst haar werkprocessen op de vestigingen aan. Deze aanpassingen zijn nodig om te voldoen aan de Arbo-wetgeving. Meer informatie over het gebruik van de vijf legbordgaten ontvangt u in het najaar van 2010.

Gebruik triangel
De N08 stapelwagen heeft zowel een hoge als een lage triangel. Tot eind 2012 mag alleen de hoge triangel worden gebruikt. De lage triangel is vastgezet. De Aalsmeer stapelwagen en de A08 hebben alleen een lage koppeling. Rijden met een sleep waarin beide koppelingen door elkaar worden gebruikt, is niet toegestaan tot de lage koppeling op de N08 stapelwagen is vrijgegeven. Dit om productschade te voorkomen.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over het gebruik en de herkenbaarheid van de N08 en A08. Via deze link komt u terecht bij een flyer van de uniforme stapelwagen waarin de verschillen tussen de beide varianten aangepaste stapelwagens nader worden toegelicht en worden ondersteund met foto's.