Witteveen en Bos

Witteveen+Bos gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-prestatieladder

(19-07-2010)

Witteveen+Bos heeft het CO2-bewust certificaat op niveau 3 van de CO2-prestatieladder van ProRail behaald. Hiermee zet het bureau een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ProRail ontwikkelde de prestatieladder om bedrijven te stimuleren duurzame producten te leveren en een duurzame bedrijfsvoering te voeren.

Met het behalen van het CO2-bewust certificaat toont Witteveen+Bos aan dat het doelgericht bezig is met CO2-reductie. Dit houdt in dat Witteveen+Bos inzicht heeft in de CO2-voetafdruk van de bedrijfsvoering, reductiedoelstellingen heeft geformuleerd in een maatschappelijk jaarverslag, transparant is over haar eigen CO2-uitstoot, transparant is in interne en externe communicatie en deelneemt aan diverse initiatieven op het gebied van CO2-reductie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Witteveen+Bos vier prioriteiten geformuleerd. Deze prioriteiten zijn:
* reductie van de CO2-voetafdruk van de bedrijfsvoering
* productinnovatie

* het bijdragen aan onderwijs en onderzoek op relevante werkterreinen
* het zijn van een aantrekkelijke werkgever

CO2-reductie

In 2009 heeft Witteveen+Bos een reductie van 10 % van haar CO2-voetafdruk per capita gerealiseerd ten opzichte van 2008. Als doelstelling voor 2020 is een reductie van 30 % ten opzichte van 2007 geformuleerd. Alle CO2-uitstoot over het kalenderjaar 2009 ten gevolge van vervoer van werknemers is volledig gecompenseerd door bij te dragen aan de uitbreiding van een geothermische elektriciteitscentrale in Indonesië.