Politie Hollands Midden

Snelheidscontroles in de Duin- en Bollenstreek

Hillegom, Sassenheim, Oegstgeest, 19-07-2010 o De politie controleert regelmatig op snelheid met als doel het handhaven van een veilige verkeerssituatie voor jong en oud, voor fietsers, voetgangers en ander wegverkeer.

De afgelopen week heeft de politie in de Duin- en Bollenstreek in Hillegom, Sassenheim en Oegstgeest gecontroleerd.

Op donderdag 15 juli controleerde de politie op de Teylingerlaan in Sassenheim. De maximale snelheid op deze weg is 60 km/u. Van 2.072 weggebruikers werd de snelheid gemeten. 60 van hen reed te hard. De hoogste gereden snelheid was 95 km/u.

Dezelfde dag werden ook automobilisten op de Wilhelminalaan in Hillegom gecontroleerd. De Wilhelminalaan ligt binnen de bebouwde kom en de maximum snelheid bedraagt 50 km/u. 60 weggebruikers krijgen binnenkort post van het CJIB omdat ze te hard reden. De hoogste snelheid die werd gemeten was 74 km/u.

In Oegstgeest vond op vrijdag 16 juli ook een snelheidscontrole plaats, en wel op de Rijnzichtweg in de richting van Rijnsburg. 288 weggebruikers hielden zich niet aan de snelheid van 50 km/u. Eén chauffeur had wel heel veel haast en reed met 102 km/u langs de controle.

Op zaterdag 17 juli keerde de politie terug naar de Teylingerlaan. Dit keer op het weggedeelte waar de snelheidslimiet van 30 km/u geldt. Dit keer reden 200 weggebruikers harder dan toegestaan. De hoogste snelheid was 60 km/u.