Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 19-07-2010

Drie aanhoudingen bij opstootje

ROOSENDAAL: De politie hield zondagavond drie verdachten aan voor betrokkenheid bij een vechtpartij bij een eetgelegenheid een de President Kennedylaan. Rond 22.00 uur kreeg de politie melding van het opstootje. Bij aankomst bleek een man ruzie te hebben met twee jonge vrouwen. Aanleiding bleek te zijn dat de vrouw de dochter van de man verbaal provoceerden. Reden hiervoor is niet duidelijk. De man zou hierop boos zijn geworden en het een en ander zou zijn ontaard in een handgemeen. Het opstootje trok veel bekijks en meerdere mensen probeerden de partijen te scheiden. Bij aankomst van de politie werden de jonge vrouwen, een 20-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 21-jarige vrouw met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden. Ook werd de betrokken man, een 49-jarige man uit Roosendaal, aangehouden. Omdat de 49-jarige man bij zijn aanhouding niet rustig werd is hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau.
Alle drie de verdachten hadden licht letsel in de vorm van schrammen en striemen. Alle partijen wilden geen aangifte doen. In overleg met het OM zijn de drie in vrijheid gesteld.

Drie verdachten na melding van bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondagmiddag drie verdachten aan nadat er vanuit een woning melding werd gedaan van bedreiging met
verschillende wapens, waaronder vuurwapens.

De politie kreeg zondag tegen 16.00 uur melding vanuit een woning aan de Mercuriusstraat Noord. De melder, een 28-jarige man, verklaarde hier in zijn ouderlijk huis te zijn bedreigd door een stel bekenden. Het zou gaan om een zakelijk conflict, waarbij de bekenden van de melder aan de deur zouden zijn gekomen. Ze zouden de man hierbij hebben bedreigd met meerdere wapens, waaronder vuurwapens. Bij aankomst van de politie stonden de verdachten inmiddels in de achtertuin van de woning. Omdat er sprake zou zijn van meerdere wapens en vuurwapens werd bij de aanhouding van de verdachten meerdere malen een dienstwapen getrokken door de agenten. Hiermee werd op de verdachten gericht en hen werd gesommeerd op de grond te gaan liggen. In de brandgang werd een verdachte aangehouden, een man die zich bij een dienstvoertuig ophield en zichtbaar verwondingen in zijn nek had werd ook aangehouden. Hierna wilde agenten een derde verdachte aanhouden in de tuin van de
betreffende woning aan de Mercuriusstraat Noord. De man zat in de schuur van de woning. Hij zetten het bij zijn aanhouding op een lopen en klom over schuttingen en schuurtjes. Met behulp van bewoners van een woning in de buurt werd de man aangehouden. De bewoners wezen de politie aan waar de man zat. De man verzette zich bij zijn aanhouding en liep lichte verwondingen op. De aangehouden verdachten zijn een 22-jarige man, een 23-jarige man en een 24-jarige man uit Bergen op Zoom.
De politie stelde in meerdere voertuig die door de verdachten waren gebruikt een onderzoek in naar vuurwapens. Ook in de omgeving werd naar vuurwapens gezocht. Hierbij werd niets aangetroffen.
Na contact met de melder bleek dat hij geen aangifte wilde doen. Omdat er in de omgeving ook geen wapens o.i.d. werden aangetroffen en er geen getuigen waren van het voorval zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

Derde aanhouding voor mishandeling vrouw

OUDENBOSCH: De politie hield maandagochtend een 41-jarige man uit Oudenbosch aan voor betrokkenheid bij de mishandeling van een 51-jarige vrouw uit Oudenbosch. De mishandeling zou in de vroege ochtend van 12 juli hebben plaatsgevonden. Diezelfde ochtend werden al een 38-jarige man uit Oud Gastel en een 45-jarige man uit Oudenbosch aangehouden in de Fenkelstraat.
De 51-jarige vrouw uit Oudenbosch werd die ochtend gewond aangetroffen in de Fenkelstraat. Ze was in eerste instantie niet aanspreekbaar. Later werd duidelijk dat de vrouw door drie mannen zou zijn mishandeld, aldus de verklaring van de vrouw zelf. Van haar is aangifte opgenomen. Ze hield een hersenschudding, een dikke lip en een blauw oog over aan de mishandelingen.
De drie aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Vijfde aanhouding in onderzoek naar straatroof

ROOSENDAAL: De politie hield maandagochtend op het politiebureau een 14-jarige jongen uit Roosendaal aan voor betrokkenheid bij een straatroof. De beroving vond eind juni plaats bij de skatebaan in het Vrouwenhof aan de Antwerpseweg. Daarbij werden een 16-jarige jongen uit Roosendaal en een 17-jarige Rotterdammer door leeftijdsgenoten met een mes bedreigd en mishandeld. De belagers gingen er met een rugzak met onder andere een mobiele telefoon vandoor.

Vorige week dinsdag en woensdag werden in totaal al vier aanhoudingen verricht in het onderzoek naar deze straatroof. De twee 15-jarige en twee 16-jarige jongens uit Roosendaal werden na hun aanhouding allen in verzekering gesteld. Ook de 14-jarige verdachte is maandag in
verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-07-2010 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |