Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 19-07-2010

Kermisdienst zonder aanhoudingen

TILBURG: Ook de derde kermisdienst is erg rustig verlopen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Er werd geen enkele aanhouding verricht.

Motorrijder geflitst met 129 km / uur op 50 km weg

Tilburg: Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur, in beide richtingen, een
radarsnelheidscontrole gehouden op de Ringbaan West ter hoogte van de kerk. De snelheid van 15962 bestuurders werd gecontroleerd. Daarvan bleken er 1892 in overtreding te zijn. Een motorrijder maakte de hoogst gemeten snelheidsovertreding. Hij reed 129 km per uur, een netto overschrijding van 74 km / uur. Ter plaatse geldt immers een max. snelheid van 50 km / uur. Volgens de politie waarnemer ging het om een motorrijder die ter plaatse kennelijk goed bekend was. Hij remde af ter hoogte van een flitspaal en gaf daarna weer gas. Hij zag echter de radarcontrole bij de kerk over het hoofd. Met deze snelheid over een weg binnen de bebouwde kom rijden is levensgevaarlijk, zeker als er iemand oversteekt. De snelheidsduivel kan een forse geldboete van de officier van justitie tegemoet zien.

Brand op Oisterwijkse hei weer snel onder controle

OISTERWIJK: Zondagmiddag werd omstreeks 15.30 uur opnieuw brand gemeld bij de heide aan de Nemelaerweg. Het bleek om dezelfde plaats te gaan als vrijdag. De brandweer had de brand snel onder controle. De wijkagent die ter plaatse toezicht hield, rapporteerde dat de
vermoedelijke oorzaak was dat de ondergrond door de hitte weer vlam had gevat. Omstreeks 17.30 uur was de brandweer klaar. Een politieheli die op afroep beschikbaar was, werd niet meer ingezet.

De politie benadrukt dat de berichtgeving van het Brabants Dagblad over dit incident niet juist is. Er is geen sprake van dat er bij de 2e brand duidelijk aanwijzingen zijn van brandstichting.

Leidenaar in gestolen auto

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.45 uur op de Ringbaan Oost een 20-jarige Leidenaar aangehouden ter zake heling. De Leidenaar reed in een gestolen auto en was betrokken bij een
verkeersongeval.

Motoragenten die de aanrijding wilden afwerken, ontdekten toen zij het kenteken natrokken, dat de auto waarin de verdachte reed, gestolen was in Schiedam. Bovendien bleek dat met de auto getankt was zonder te betalen. Twee vrouwen die ook in deze auto zaten, gaven aan met de verdachte te zijn meegereden. Ze wisten niet dat de auto gestolen was. Verder bleek dat de verdachte geen rijbewijs had. Hij is in verzekering gesteld. Tijdens dat verhoor verklaarde hij de auto onlangs gekocht had.

Auto gestolen na inbraak

OISTERWIJK: Vanmorgen werd ontdekt dat in een woning op een villapark was ingebroken aan de Posthoornseweg. De inbrekers hadden bij een tuindeur de cilinder afgebroken. Vervolgens hebben ze de sleutels gevonden van een auto, een zwarte BMW, voorzien van het kenteken 35-HL-PX die op de oprit stond. Deze auto is gestolen. Om van het park af te komen werd de slagboom omgebogen.

Belg (60) gewond bij eenzijdig verkeersongeval

ESBEEK: Een 60-jarige man uit Ravels (B) heeft zondagavond omstreeks 22.25 uur op de Lage Mierdseweg een eenzijdig ongeval gehad, Hij was kennelijk na een stuurbeweging over de kop geslagen en met zijn gezicht op het wegdek terecht gekomen. Hij had een behoorlijke hoofdwond en was erg verward. Een getuige, een 44-jarige man uit Leiden, was getuige en stopte direct om eerste hulp te verlenen. Het slachtoffer is met een ambulance naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Belgische collega's hebben de familie gewaarschuwd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-07-2010 16:54 | © Regio Midden en West Brabant |