Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 19-07-2010

Beschonken bestuurder botsen

OOSTERHOUT: Een 75-jarige man uit Teteringen botste zondagavond 18 juli 2010 rond 23.00 uur tegen een boom. Dat gebeurde op Burgemeester Van Oerslaan in Oosterhout.
Getuigen meldden het voorval bij de politie. Agenten constateerden dat een boom op de Burgemeester van Oerslaan verse schade had. Verderop, aan de Wijde Omloop, vonden de agenten het veroorzakende voertuig terug. De auto had flinke schade aan de voorkant.
De bestuurder, een 75-jarige man uit Teteringen, werd gearresteerd omdat hij onder invloed van alcohol was. De man onderging in het politiebureau een ademanalyse, wat een uitslag van 540 ug/l opleverde. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

OOSTERHOUT: Een half uur later (23.30 uur) was het opnieuw raak. Dit keer op het Helleke in Oosterhout. Een dronken automobilist raakte een elektriciteithuisje en een verkeersbord. Hij verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. De melder van het incident moest opzij springen om niet geraakt te worden door de doorrijdende veroorzaker. Een paar minuten later stond de politie al bij de bewuste automobilist voor de deur. De man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van maar liefst 1.020 ug/l. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werd er proces-verbaal en een rijverbod tegen de 46-jarige Oosterhouter opgemaakt.

WAALWIJK: In de nacht van zondag 18 juli op maandag 19 juli arresteerde de politie een 42-jarige vrouw uit Sprang-Capelle. De verdachte was op het Bloemoordplein ingereden op een 44-jarige man. De man kon opzij springen. Ze raakte vervolgens de gevel van een leegstaand winkelpand. Toen de politie arriveerde ging de vrouw er met hoge snelheid vandoor. Bij de achtervolging reed ze met ca. 110 km/u door de bebouwde kom van Waalwijk en negeerde ze rode verkeerslichten. De politie maakte gebruik van zwaailicht en sirene om de andere weggebruikers te attenderen op de gevaarzetting. Op de Taxandriaweg kon ze tot stoppen worden gedwongen. Daarna volgde haar arrestatie. De 44-jarige vrouw onderging een ademanalyse, waarbij ze 810 ug/l blies. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Bij verhoor weet ze haar rijgedrag op het Bloemoordplein aan een technische mankement van haar auto.

Buurman opgepakt na bedreigingen

OOSTERHOUT: Een burenconflict aan de Walenburg liep zondagavond 18 juli 2010 uit de hand. Rond 20.00 uur sneuvelde de ruit van een voordeur. Door het ontstane gat riep een 38-jarige buurman de nodige
bedreigingen. De politie werd gewaarschuwd, waarna de arrestatie van de 38-jarige verdachte volgde. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Hij verklaarde vanuit machteloosheid tot zijn daad te zijn gekomen na vele momenten van overlast en frustratie over het gedrag van zijn naaste buren.

Proces-verbaal voor uitdelen kopstoot

Op maandag 19 juli 2010, omstreeks 00.15 uur moest een 21-jarige Tilburger een kopstoot incasseren. Hij werd op het Basiliekplein mishandeld door een 22-jarige Dongenaar.
Kennelijk was er ruzie ontstaan. Er werd over-en-weer wat geroepen naar elkaar waarna er klappen vielen en een kopstoot werd uitgedeeld. Het slachtoffer liep daarbij meerdere kleinere wondjes rondom zijn neus en mond. Hij deed aangifte van mishandeling. De opgepakte verdachte heeft inmiddels bekend dat hij een kopstoot uitdeelde. Tegen hem is
proces-verbaal opgemaakt.

Agenten controleren op autogordels

RAAMSDONKSVEER / MADE: De politie hield maandagmiddag 19 juli 2010 algemene verkeerscontroles op twee locaties in het werkgebied van het politieteam Geertruidenberg-Drimmelen. Daarbij letten de agenten vooral op de draagplicht van de verplichte autogordel. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat het niet dragen van de gordel vaak leidt tot ernstig (-er) letsel in geval van een aanrijding.

Locatie 1: Adelstraat te Made gemeente Drimmelen.
Geen gordel dragen: 9 bekeuringen (boete 90,-)
Geen rijbewijs kunnen tonen: 2 bekeuringen
Handheld bellen: 1 bekeuring (boete 160,-)

Locatie 2: Eendrachtsweg te Raamsdonksveer gemeente Geertruidenberg Geen gordel dragen: 12 bekeuringen (boete 90,-)
Handheld bellen: 1 bekeuring (boete 160,-)
Geen kentekenplaat voeren: 1 bekeuring
Geen A rijbewijs, terwijl de bestuurder op een motor reed:1 bekeuring Met bromfiets in een toeristisch gebied rijden (APV): 2 bekeuringen

Verder werden er zes waarschuwingen gegeven voor het verkeerd dragen van de gordel. Zes personen droegen de gordel onder de arm door (in de oksel). Dit levert bij een ongeval extra letstel op omdat er door de autogordel dan grote krachten vrijkomen op de ribbenkast en het sleutelbeen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-07-2010 17:03 | © Regio Midden en West Brabant |