Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

kostenbesparend

Nieuw kantoor hoogheemraadschap kostenbesparend

Publicatiedatum : 19 juli 2010

Het RTL4 nieuws heeft zaterdagavond (17 juli) een item uitgezonden over de kosten van kantoorlocaties van de waterschappen. Ook ons kantoor in aanbouw op het bedrijventerrein in Heerhugowaard werd daarbij genoemd.

Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om uit te leggen hoe we hard bezig zijn te vernieuwen, hoe we ons inrichten voor de toekomst en daarbij onze verantwoordelijkheid nemen als kostenbewuste overheid en waterbeheerder. Drie kanten van het gebouw die niet in beeld kwamen.

Het nieuwe gebouw is een 100% Nederlands bouwproduct, een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. In het kantoor kunnen alle medewerkers onder één dak werken, iedereen werkt op flexplekken zodat het veel efficiënter is dan nu. De medewerkers van vijf kantoren op drie verschillende locaties (Edam, Hoorn en Heerhugowaard) komen in het nieuwe kantoor in Heerhugowaard te werken. Met de verhuizing is een besparing berekend van EUR 3 miljoen per jaar.

Omdat in Noord-Holland kantoorpanden leeg staan hebben wij eerst gezocht naar passende gebouwen. Daaruit bleek dat die gebouwen niet de goedkoopste zijn wat betreft duurzaamheid en energie en dat geen gebouw voldeed aan de capaciteit en mogelijkheden voor flexwerken. Daarom heeft het algemeen bestuur besloten nieuw te bouwen.

Met het nieuwe gebouw investeren we in duurzaamheid, in efficiënter werken en tegelijkertijd besparen we geld. Steeds is gekozen voor duurzame methoden zoals de energiezuinige klimaatbeheersing en een duurzaam parkeerterrein met waterberging. Waterberging die zo belangrijk is voor de veiligheid van Noord-Holland. Daarmee nemen we de verantwoordelijkheid naar de burgers in Noord-Holland om iedere euro zinvol uit te geven en op de meest efficiënte manier onze diensten te leveren voor de waterveiligheid van dit gebied.

Het pand wordt in het voorjaar van 2011 in gebruik genomen.