Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente 19 juli 2010

Deltavlieger overleden bij crash

Bruinehaar

Een 67-jarige man uit Hardenberg is maandag 19 juli aan het begin van de middag bij een crash met een deltavlieger om het leven gekomen.

Maandagmiddag 19 juli omstreeks 13.30 uur werd gemeld dat een deltavlieger was neergestort in een maisveld aan de Gravenlandweg in Bruinehaar. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd geconstateerd dat de deltavlieger, een 67-jarige man uit Hardenberg, aan zijn verwondingen was overleden.

Het Korps Landelijke Politie Diensten stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit tragische ongeval. (2010065480)

Opnieuw aanhoudingen in zaak mishandeling politieagenten

Hengelo
Maandagmorgen 19 juli heeft de politie drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen twee agenten op zondag 4 juli. De politie is naar aanleiding van de zware mishandeling een onderzoek gestart. Dat heeft geleid tot de aanhouding van een 25- en 26- jarige man uit Hengelo en een 25-jarige man uit Enschede.

De politie heeft diezelfde nacht (4 juli) vijf mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen de politiemannen. Eén persoon is inmiddels in vrijheid gesteld. Het gaat om de 20-jarige man uit Haaksbergen. Hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten, maar inmiddels is gebleken dat hij niets met de mishandeling te maken had. De vier andere mannen zitten nog in bewaring.

De zaak is nog steeds in onderzoek. De politie wil daarom nog graag in contact komen met getuigen met wie nog niet is gesproken. Er zijn veel omstanders geweest die getuige zijn geweest van de openlijke geweldpleging. Dat blijkt ondermeer uit reacties van bezoekers van de internetsites van de Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost. Verder is duidelijk geworden dat er mensen op een bankje hebben gezeten die het incident hebben gezien. Ook stond er een auto geparkeerd bij het gemeentehuis pal voor fastfood restaurant Dönerix. De chauffeur van de auto heeft daar met iemand staan praten. Ze zijn beiden naar het incident toegelopen. Verder heeft er een taxi in de buurt gestaan. Met de chauffeur en andere getuigen wil de politie graag spreken.

Ook wil de politie Twente graag met mensen in contact komen die beeldmateriaal hebben van de mishandeling. Mensen kunnen zich melden bij het rechercheteam Hengelo via 0900 - 8844. (2010060109)