Ministerie van Defensie

Defensieatleten slepen goud en zilver in de wacht op NK Atletiek

19 juli 2010, 17.10 uur

Defensie heeft op het Nederlands Kampioenschap Athletiek, afgelopen weekend in Amsterdam, 2 maal goud en 1 keer zilver behaald. Landmachtsergeant Bram Som werd eerste op de 800 meter hardlopen met 1 minuut 47.28, terwijl luitenant Caimin Douglas goud haalde door de 100 meter sprint in 10.51 seconden af te leggen. Hordenatleet Gregory Sedoc behaalde met 10.71 seconden zilver op de 110 meter horden.

Bram Som won zijn race met grote overmacht en demonstreerde de uitstekende vorm waarin hij verkeert. "Ik ga in Barcelona voor goud, met minder neem ik geen genoegen", sprak de regerend Europees Kampioen na afloop." Som doelt hiermee op het EK eind deze maand in Barcelona.

Dispensatie

Naast Som komt ook Gregory Sedoc uit op het EK. Zijn tijd was officieel tekort voor een EK-kwalificatie, maar omdat Sedoc eerder dit seizoen de limiet al tot op 0,02 seconde had benaderd, gaf de Athletiekunie hem dispensatie. "Daar ben ik heel blij mee en ik hoop in Barcelona te kunnen bewijzen dat de bond een goed besluit heeft genomen", sprak de sergeant Sedoc vol zelfvertrouwen.

Teleurstellend

Het resultaat van Caimin Douglas was helaas niet voldoende voor een retourtje Barcelona. Ook met de estafetteploeg mist hij het EK, dit door spanningen tussen de atleten en de coach. "Erg jammer dat we met de estafetteploeg niet op het EK vertegenwoordigd zijn. We hadden daar beslist moeten staan", zei de milieuspecialist van de landmacht teleurgesteld.