Ingezonden persbericht

Persbericht

Alkmaar, 19 juli 2010

Meld je nu aan voor Sporthero Alkmaar 2010-2011!
Het project dat alleen winnaars kent!

Vanaf half oktober is het weer zover! Dan gaat Sporthero weer beginnen. Er kunnen dit jaar maar 28 kinderen aan deelnemen dus wees er snel bij!
Het Sportbureau Alkmaar heeft voor de kinderen voor een heel jaar een sportprogramma opgezet. Er zullen allerlei sporten worden beoefend in een gymzaal of op locatie bij een vereniging! De sporten zijn van softball, zwemmen, dansen tot mountainbiken bij het Sportpaleis!!

Wil je dit jaar ook graag met Sporthero meedoen? Dat kan!!!
Kijk op snel op de site www.sporthero.nl en meld je voor 08 oktober aan!!!

Sporthero is een unieke manier om kennis te maken met veel verschillende sporten en kennis op te doen over een gezonde leefstijl.

Wat is Sporthero precies?
Sporthero is een project waarbij kinderen met overgewicht gedurende 7 maanden, 2 keer in de week kunnen sporten. Dit doen zij in een gymzaal of op locatie bij een vereniging. Naast het sporten zijn er ook voorlichtingen over voeding en sociale emotionele onderwerpen. Er zal ook een avond zijn waarbij de kinderen gaan koken, waarbij de ouders gezellig mee komen eten.
Daarnaast 3 keer in het jaar individuele begeleiding over voeding voor deelnemers en hun ouder(s)
Al deze activiteiten zullen plaatsvinden in Alkmaar.

Wie kunnen er aan mee doen?
Kinderen die in klas 5, 6, 7 en 8 (leeftijd 8-12 jaar) zitten met (dreigend) overgewicht. Voordat de deelnemer mee kan doen zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden met het kind en de ouder(s), De jongeren (en hun ouders) moeten gemotiveerd zijn om een schooljaar lang aan het project deel te nemen.

Reacties van de deelnemers
De reacties van eerdere deelnemers van Sporthero zijn overwegend positief. Veel jongeren voelen zich fitter en sterker door Sporthero. Ook hebben de meeste jongeren een gezonder gewicht na het Sporthero-jaar. Sporthero is leuk, kleinschalig en gezond. Een bijzondere ervaring voor jongeren die zich goed willen voelen.



Ingezonden persbericht