NOVA
19-07-2010

Op 19 juli 2010 in NOVA: Wat kan Smit tegen Storms?
Nina Storms, sinds vorig jaar in een taai juridisch gevecht verwikkeld met journalist Eric Smit over een door hem geschreven biografie over haar, heeft vandaag aangedrongen op bemiddeling. Storms zegt de lopende juridische procedure te willen staken, als Smit 'alsnog instemt met een bindend mediationtraject'. Wat kan Eric Smit tegen deze machtige en rijke zakenvrouw?

In NOVA vanavond een gesprek met Eric Smit over de kwestie.

Bedrukte stemming in parochie Obdam
De sfeer in Obdam wordt er niet beter op. Pastoor Paul Vlaar, de man die vorige week op non-actief werd gezet omdat hij een oranje-mis hield, ontving duizenden steunbetuigingen. De parochieraad vergadert vanavond over de kwestie. NOVA is erbij.

Bouterse vrijwel zeker president Suriname
Het werd lang voor onmogelijk gehouden maar Desi Bouterse is mogelijk vanavond de nieuwe president van Suriname. Een nieuwe politieke alliantie met oude vijanden zorgt er voor dat de in mei gekozen regering een meerderheid in het parlement heeft. Maar tegen Bouterse loopt een internationaal opsporingsbevel. Hoe zal er gereageerd worden in binnen- en buitenland op zijn mogelijke benoeming?

In de studio een gesprek hierover met oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas, hij is zeer betrokken bij de ontwikkelingen in Suriname.

Presentatie: Tom Kleijn

(Onderwerpen onder voorbehoud)