FNV
Hoofdbestuur FNV in september weer compleet

Catelene Passchier treedt per 1 september 2010 toe tot het dagelijks bestuur van de FNV vakcentrale. Catelene zal de functie van CAO-coördinator bekleden. Zij vult de vacature op die Wilna Wind eerder achterliet. Hiermee is het hoofdbestuur van de FNV weer compleet. De in Bussum geboren Passchier (1954) staat bekend als 'dossiervreter' en taaie onderhandelaar. Passchier was eerder werkzaam bij de FNV als juriste. Zij was één van de architecten van de wet Flexibiliteit en Zekerheid (1997).

Catelene Passchier bekleedt nu nog een bestuursfunctie in het hoofdbestuur van de Europese koepel van vakorganisaties (EVV) in Brussel. Zij heeft ervoor gezorgd dat er belangrijke stappen zijn gezet op grote Europese dossiers zoals de dienstenrichtlijn, de arbeidstijdenrichtlijn en de uitzendrichtlijn.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: ''Met Catelene halen wij een sterke vrouw binnen met veel kennis van zaken. Met haar in ons team kunnen wij de sociaal-economische kwesties die hier spelen, maar ook in onze buurlanden, vanuit een breder perspectief aanpakken en oplossen.''

De portefeuilleverdeling in het hoofdbestuur wordt na de zomer bekendgemaakt.

FNV Voorlichting:
Najoua Aachboune, 020 - 58 16 555

Mocht u deze mailing niet langer willen ontvangen, klik hier om u af te melden.
Met vriendelijke groet,