Ingezonden persbericht

OCAP neemt kennis van besluit LTO Noord Glaskracht

Schiedam 19 juli 2010 - OCAP heeft kennis genomen van het besluit van LTO Noord Glaskracht om de aangesloten leden te blijven ondersteunen in hun juridische procedure in plaats van de weg van de constructieve gesprekken te volgen.

OCAP betreurt het besluit van LTO Noord Glaskracht, omdat de confrontatie naar de stellige overtuiging van OCAP voor de betrokken tuinders veel te laat tot een oplossing zal leiden. Bovendien is OCAP ervan overtuigd dat de oplossing die te zijner tijd uit dit traject komt zeker niet gunstiger voor de tuinders is dan de oplossing die OCAP nu voorstaat en die in overleg met LTO nader ingevuld en uitgewerkt zou worden. Voor zover bij OCAP bekend, is er slechts een zeer beperkte groep tuinders die de formele juridische weg wil bewandelen. OCAP wacht de verdere juridische stappen met vertrouwen af.

LTO en OCAP hadden in het kader van de nu afgebroken gesprekken een opdracht verstrekt aan COGEN om een onderzoek te doen naar de leveringscapaciteit. Aangezien niet uit te sluiten valt dat de uitkomsten van dit onderzoek in de juridische procedure gebruikt
worden, ziet OCAP zich genoodzaakt de medewerking aan dit gezamenlijke onderzoek nu te stoppen. Bekeken wordt of het mogelijk is COGEN een gelijkluidende opdracht alleen namens OCAP te verstrekken.

In de brief die OCAP ontving zegt het LTO-bestuur op andere punten met OCAP in gesprek te willen blijven. OCAP is daarover verheugd en gaat er van uit dat ook die gesprekken constructief prettig zullen zijn.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht