Ingezonden persbericht



---



--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 14 juli 2010

BILAL, TYPHOON EN C-MON & KYPSKI BIJ R&R INTERNATIONAL SUMMERSCOOL IN WMDC

Voor het vijfjarig bestaan van de Roots & Routes International Summerscool, van 19 juli t/m 8 augustus in het WMDC, wordt flink uitgepakt. De Amerikaanse nu-soul ster Bilal, Typhoon en C-Mon & Kypski komen in Rotterdam masterclasses geven aan jonge opkomende artiesten uit maar liefst negen verschillende Europese landen.

Bilal is mede door zijn samenwerking met Dr. Dré, Erykah Badu en Beyoncé inmiddels een gevestigde naam in de muziekindustrie. Hij is de grote trekker van de R&R Summerscool waarin jonge muzikanten, dansers en mediamakers drie weken lang worden ondergedompeld in workshops en masterclasses. The Roots & Routes Experience, het resultaat van hun inspanningen, is op zondag 8 augustus te zien in Off_Corso tijdens Soulit.

Ook Nederlandse artiesten komen hun kennis en ervaring overdragen aan de volgende generatie. De Nederlandse rapper Typhoon, de Utrechtse formatie C-Mon & Kypski en funk/jazz/soul diva Shirma Rouse begeleiden de muziektalenten. Mike Alvarez, bekend van het tv-programma Move Like Michael Jackson, komt de skills van de dansers fijn slijpen terwijl de eigenzinnige radio- en televisiemaker Prem Radhakishun een media masterclass komt geven waarin hij zijn ervaring deelt met de media deelnemers.

Summerscool is ruim 3 weken lang workshops, masterclasses en een exclusief optreden in Rotterdam voor muziek-, dans- en mediatalenten tussen 15 en 25 jaar. Samen met andere talenten uit heel Europa werken deelnemers aan een performance, het verbeteren van hun skills en het vergroten van hun netwerk.

Roots & Routes International Summerscool |19 juli t/m 8 augustus 2010 Masterclass Bilal maandag 19 juli (Op zondag 18 juli treedt Bilal op in Rotown) WMDC | Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam | 010 - 2444516 Meer informatie is te vinden www.rootsnroutes.eu en op www.wmdc.nl

R&R International Summerscool wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam - Dienst Kunst en Cultuur, WMDC, Albeda College en Ucee Station. Deelname van internationale talenten wordt mogelijk gemaakt door Youth in Action en MORE. Roots & Routes is een initiatief van Mira Media, NPS en R2001.