Politie Zeeland


---

1339-2010 Aanrijding met letsel, Westkapelle
Zondagavond omstreeks 19.15 uur is er een aanrijding gebeurd op de Markt in Westkapelle.
Een 63-jarige Middelburger wilde op de Markt linksaf een parkeervak indraaien met zijn auto. Net op dit moment werd hij ingehaald door een 16-jarige jongen uit de gemeente Veere op zijn scooter.

Door de aanrijding die het gevolg was van deze manoeuvre beschadigden beide voertuigen. De bestuurder van de scooter raakte gewond. In eerste instantie leek het alsof zijn been gebroken was, maar in het ziekenhuis bleek dat hij zijn been gekneusd had.


1340-2010 Hardleers, Terneuzen
Een surveillerende politieman reed zondagavond tegen 23.00 uur over de Scheldeboulevard in Terneuzen.
Hij zag een Belgische bedrijfauto draaien op een voetgangersoversteekplaats en besloot de bestuurder te controleren.

De 49-jarige Belg uit Bredene, die de auto bestuurder, bleek behoorlijk te hebben gedronken. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim vier keer teveel drank op had.

De man moest zijn rijbewijs inleveren en mocht dus geen motorvoertuigen meer besturen. De man is, nadat hem een proces-verbaal was aangezegd, in zijn auto gaan slapen.

Op camerabeelden was omstreeks 05.15 uur maandagmorgen echter te zien dat de man wegreed in zijn auto. Om minder op te vallen voerde hij geen verlichting. De Zeeuwse politieagenten waren, helaas voor hem, wat meer op hun qui-vive, want een paar straten verder hielden zij de man opnieuw staande.

Dit keer werd de auto waarin hij reed in beslag genomen en kreeg hij opnieuw een proces-verbaal. Aangezien het niet zijn eigen auto was waar de man in reed, beslist de officier van justitie of de auto terug mag naar het bedrijf waar de man werkzaam is.


1341-2010 Inbraak in Rillands bedrijf
Zondagavond rond 23.45 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan De Poort in Rilland.
Omdat er onduidelijkheid was over het feit of de dader(s) nog aanwezig was/waren zijn agenten van de Zeeuwse politie snel ter plekke gegaan. Zij troffen niemand meer aan in het pand.

Om het bedrijf binnen te komen is een deur geforceerd. Er is nog niet bekend wat er precies weg is uit het bedrijf. Mogelijk gaat de technische recherche van de Zeeuwse politie nog sporenonderzoek doen.